Print Friendly and PDF

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Δροσερό “Lemon trifle”

Υποδεχθείτε το!!!

DSC_0070 

Υλικά
για 6-8 μερίδες

1 κουτί γάλα εβαπορέ
1  φακελάκι ζελέ με γεύση της αρεσκείας σας (εγώ προτιμώ βερύκοκο)
3/4 κούπας ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
χυμό από μισό λεμόνι

1 πακέτο μπισκότα  πτι μπερ αλεσμένα στο μούλτι
αμύδαλα φιλέ καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα μπισκότα.

DSC_0014

Διαλύουμε το φάκελο με το ζελέ σε 1 κούπα ζεστό νερό και το αφήνουμε
να κρυώσει.

DSC_0015

Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Στη συνέχεια,το αδειάζουμε στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι
να γίνει κρέμα.

DSC_0016

Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και το ζελέ.

DSC_0017

DSC_0018

Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα λεμονιού.

DSC_0019

Στρώνουμε σε όμορφα ποτήρια εναλλάξ μπισκότα,κρέμα και αμύγδαλα.

DSC_0020

DSC_0021

DSC_0022

Φυλάσσουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

DSC_0073

Διακοσμούμε όπως μας αρέσει και σερβίρουμε.

DSC_0076

Συνταγή από τη φίλη μου Ελένη.

2 σχόλια:

  1. Πολύ δροσερό και ανάλαφρο. Ότι πρέπει για το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με ζελε λεμονιου ειναι ακομα καλυτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...