Τραγανά εξωτερικά και αφράτα στο εσωτερικό
τους,τα αλμυρά αυτά ψωμάκια αποτελούν
υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες!!!
Υλικά
3/4 κούπας ζεστό νερό
1 1/4 κ.γ. μαγιά ξερή
2 κούπες αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
για το άλειμμα των Pretzel
1 αβγό
1 κ.γ. νερό
αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και αφήνουμε για λίγο να αφρίσει.


Προσθέτουμε αλεύρι,αλάτι και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε για 15’ το ζυμάρι να φουσκώσει.


Κόβουμε και σχηματίζουμε τα πρέτζελ.Φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο
μας αρέσει.Εγώ με την κόρη μου φτιάξαμε γράμματα.

Χτυπάμε νερό και αβγό.Αλείφουμε τα κουλουράκια
και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.

Αφήνουμε για 15’-20’,να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,
μέχρι να ροδίσουν.

ΣΗΜ:Η παραπάνω δόση δίνει μικρό αριθμό πρέτζελ,
τα οποία είναι προτιμότερο να καταναλωθούν την ίδια μέρα.
Σε αντίθετη περίπτωση,φυλάξτε τα καλά κλεισμένα μέσα
σε σακούλα τροφίμων.
τους,τα αλμυρά αυτά ψωμάκια αποτελούν
υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες!!!
Υλικά
3/4 κούπας ζεστό νερό
1 1/4 κ.γ. μαγιά ξερή
2 κούπες αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
για το άλειμμα των Pretzel
1 αβγό
1 κ.γ. νερό
αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και αφήνουμε για λίγο να αφρίσει.


Προσθέτουμε αλεύρι,αλάτι και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε για 15’ το ζυμάρι να φουσκώσει.


Κόβουμε και σχηματίζουμε τα πρέτζελ.Φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο
μας αρέσει.Εγώ με την κόρη μου φτιάξαμε γράμματα.

Χτυπάμε νερό και αβγό.Αλείφουμε τα κουλουράκια
και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.

Αφήνουμε για 15’-20’,να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,
μέχρι να ροδίσουν.

ΣΗΜ:Η παραπάνω δόση δίνει μικρό αριθμό πρέτζελ,
τα οποία είναι προτιμότερο να καταναλωθούν την ίδια μέρα.
Σε αντίθετη περίπτωση,φυλάξτε τα καλά κλεισμένα μέσα
σε σακούλα τροφίμων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου