Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Σοκολατένια καρυδόπιτα 2

Σκληρό καρύδι!!!

DSC_0022

Υλικά
7 αβγά
3 κούπες αλεύρι
500 ml.λεμονάδα με ανθρακικό
3 κ.σ. baking powder
1 κούπα ελαιόλαδο ελαφρύ ή μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1 κούπα καρυδόψιχα
1 κουταλιά σούπας κανέλα ανακατεμένη με λίγο γαρίφαλο
ξύσμα από ένα λεμόνι

για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό

για την γκανάς σοκολάτας
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά,
μετρώντας το χρόνο, από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

DSC_0042

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά.

DSC_0035

Ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

DSC_0037

Προσθέτουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά,ενσωματώνοντάς τα
στο μίγμα,αφήνοντας τελευταία τη λεμονάδα.Το μίγμα είναι σφιχτό!

DSC_0038

Στη συνέχεια και τελευταία προσθέτουμε τη λεμονάδα.
Τώρα πλέον το μίγμα αποκτά τη σωστή σύσταση.

DSC_0040

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 38x29εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C , περίπου 45-50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο του γλυκού ένα μαχαίρι.
Αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

DSC_0041

Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο και ετοιμάζουμε τη σοκολάτα,βάζοντάς
την να λιώσει σε μέτρια φωτιά μαζί με την κρέμα.

DSC_0044

DSC_0046

Απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα.

DSC_0047

Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί και να κρυώσει.Σερβίρουμε σε κομμάτια.

DSC_0036

Συνταγή από τηλεοπτική εκπομπή.

 

14 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Χρυσούλα μου .
      Πάντα με τον καλό το λόγο!!!!

      Σε φιλώ,
      Α.

      Διαγραφή
  2. ta ylika den einai swsta sti syntagh den fenete to ladi poso oute gia to siropi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα υλικά για το σιρόπι και τη γκανάς που καταλάθος δεν είχαν γραφτεί,συμπληρώθηκαν!!!!

      Διαγραφή
  3. Και που ειναι τα υλικά του σιροπιου????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα υλικά για το σιρόπι και τη γκανάς που καταλάθος δεν είχαν γραφτεί,συμπληρώθηκαν!!!!

      Διαγραφή
  4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑς ΤΗΝ ΕΔΩΣΕΣ.ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ?ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΘΕΛΕΙ Η ΛΕΜΟΝΙΤΑ?ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερίνα μου!
      Είσαι καλά;

      Χαίρομαι που βρήκες τη συνταγή που έψαχνες...
      Είχα ξεχάσει να βάλω τα υλικά για το σιρόπι και τη γκανάς,ένα μυαλό χίλιες δουλειές τι να σου κάνει....

      Τα συμπλήρωσα τώρα πια είσαι έτοιμη να το δοκιμάσεις Κατερίνα μου.

      Περιμένω όπως πάντα τις εντυπώσεις σου...

      Φιλάκια πολλά
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  5. Εχω ξετρελαθει με το μπλογκ σου Αλεξανδρα μου!Μπραβο για τις βατες συνταγες,μπραβο για τις αψογες φωτογραφιες σου,μπραβο για την εμπνευση κ τη φρεσκαδα που διαθετεις.Τελειο απολαυστικο το εξερευνησα Ο Λ Ο!Θα σας ακολουθω απο δω κ περα με αγαπη Sugarchef!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Ευχαριστώ τόσο πολύ για όλα τα όμορφα που μου γράφεις.
      Να'σαι καλά.
      Καλωσόρισες:)


      Φιλάκια πολλά,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΙΜΑΙ.ΤΙ.ΚΑΝΕΙΣ/ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ.ΣΕ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕς.ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΕΙΣ ΛΕΜΟΝΙΤΑ Η ΓΚΑΖΟΖΑ?ΔΗΛΑΔΗ ΣΠΡΑΙΤ?ΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΚΑΛΕς ΓΙΟΡΤΕς ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κατερίνα μου!!!!!!!!!!!!!
      Χίλια συγνώμη,ξεχάστηκα να σου πω ότι
      είναι λεμονάδα αυτό που βλέπεις,
      οχι Sprite!

      Καλή σου επιτυχία αν τη δοκιμάσεις τη συνταγή...

      Φιλάκια πολλά από μένα και καλές γιορτές!!!!
      Α.

      Διαγραφή
  7. τουρτα πραλινα φουντουκιου.και σοκολατενια καρυδοπιτα....
    ωραια γευση γλυκειας αλχημειας..!!!! νασαι καλα...
    θανασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...