Χριστουγεννιάτικα αλλά και για όλο το χρόνο!!!
Υλικά
για περίπου 15 μπισκότα(περισσότερα ή λιγότερα,ανάλογα το μέγεθος)
185 γρ. αλεύρι
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι
127 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια
1 κρόκο αβγού
1–2 κ.γ. κρύο νερό
για το γλάσο μαρέγκας
1 ασπράδι αβγού
105 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
2 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και χτυπάμε με το μίξερ να
σχηματιστούν τρίμματα.
Ενώ δουλεύει το μίξερ προσθέτουμε στα υλικά τον κρόκο του αβγού με το νερό.
Σταματάμε το μίξερ και μαζεύουμε τη ζύμη που σχηματίστηκε,σκεπάζουμε
και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Όταν είναι έτοιμη,ανοίγουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια,
φύλλο 3 χιλ. και κόβουμε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε με ένα κουπ πατ.
Αραδιάζουμε με προσοχή σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες από γύρω.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη,το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και χτυπάμε
μέχρι να πάρουμε ένα παχύ γλάσο.
Με προσοχή το μοιράζουμε πάνω σε κάθε μπισκοτάκι( θα περισσέψει λίγο)
και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 4-5 λεπτά για να σταθεροποιηθεί
το γλάσο.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Συνταγή από το περιοδικό της Donna Hey.
Φαίνονται τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈψαχνα καιρό παρόμοια συνταγή!
Σε ευχαριστώ Αλεξάνδρα μου!
Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι!
Τις καλύτερες ευχές μέσα απ την καρδιά μου για σένα και γι΄αυτούς που αγαπάς!
Γειά σου Αλεξάνδρα και 'γειά στα χεράκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έφτιαξα, βγήκαν υπέροχα και μάλιστα τα στόλισα και με στρογγυλές πολύχρωμες τρουφίτσες!!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
Χαίρομαι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ μα τόσο πολύ
Διαγραφήπου τα δοκίμασες και σου άρεσαν.
Να'σαι καλά!!
Καλές γιορτές να έχουμε,
με υγεία!!!
Αλεξ.
φαινονται οτι σου εγιναν πολυ γευστικα!ωραια αρωματα, εξαιρετικες φωτογραφιες!
ΑπάντησηΔιαγραφήμοσχοβολαει το σπιτι ειναι στο φουρνο και ψηνονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφτιαξα την συνταγή (διπλή δόση μάλιστα) αλλά ήταν υπερβολικά δύσκολο να ανακατευτούν τα υλικά βάζοντας στο τέλος όλων το αυγό! Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχαν έντονη μυρωδιά λεμονιού!
H μαρέγκα μου έγινε πιο κίτρινη από την δική σου! Την έψησα περισσότερο λες;
kathy by anthomeli
Καλημέρα και καλή χρονιά σου εύχομαι.
ΔιαγραφήΗ συνταγή δεν έχει λάθος γιατί την έχουν
φτιάξει κι άλλα άτομα και έχει βγει μια χαρά.
Απλά κάποιες συνταγές δεν διπλασιάζονται απλά με το να βάλουμε τις διπλές δόσεις υλικών.Θέλουν τις προσαρμογές τους...
Μάλλον εκεί χάθηκε το παιχνίδι....
Η μαρέγκα ναι,σίγουρα ψήθηκε παραπάνω για να γίνει πιο σκούρη!
Αυτά από μένα.
Καλή συνέχεια,
Α.
Τα μπισκότα έγιναν πολύ νόστιμα και αρωματικά... το γλάσο δεν μας άρεσε πολύ, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου. Πάντως είναι πολύ εμφανίσιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το γλάσο που περίσσεψε και 3 ασπράδια που περίσσεψαν από άλλες συνταγές έφτιαξα εκπληκτικούς μπεζέδες με άρωμα λεμόνι!!
Καλημέρα Αλεξάνδρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να βάλω αντί για γλάσο λευκή σοκολάτα απο πάνω???