Υπερπαραγωγή!!!
Υλικά
3-4 φέτες σολομό
1/2 κούπας ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κονκασέ(ψιλοκομμένο ντοματάκι)
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
αλάτι,πιπέρι
1/2 λεμόνι το χυμό του
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τις φέτες του
κρεμμυδιού να σοταριστούν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε στην κατσρόλα το κον κασέ και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σκόρδο,πατάτες,αλάτι,πιπέρι,και το μισό από το
μαϊντανό που θα βάλουμε.
Συμπληρώνουμε ζεστό νερό να μισοσκεπαστούν οι πατάτες και μαγειρεύουμε
μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ψάρι με τρόπο ώστε να σκεπάζεται
από τα υλικά της σάλτσας.
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και μαγειρεύουμε σε μέτρια
φωτιά για 20 λεπτά.
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ρίχνουμε στην κατσαρόλα
το χυμό λεμονιού.
ΣΗΜ:Αν όταν προσθέσουμε στην κατσαρόλα το ψάρι δούμε ότι το φαγητό
δεν έχει αρκετό ζουμάκι,προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον.
Μόλις εχθές έψαχνα στο μπλογκ σου για συνταγή με σολομό! Θα την κάνω οπωσδήποτε, φαίνεται πολύ καλή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Ζωή.
ΔιαγραφήΤα μεγάλα πνεύματα που λένεε;
Να τη δοκιμάσεςι..
Θέλω να πιστεύω ότι είναι πάνω από καλή!!!
Πολλά φιλάκια
Α.
καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται και με φιλετο σολομου κατεψυγμενο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή!!Την κάνω συχνά και ο μικρός μου τη λατρεύει!!
ΑπάντησηΔιαγραφή