Print Friendly and PDF

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Muffins πορτοκαλιού γεμιστά με μαρμελάδα

Και μετά…το χάος!!!

DSC_0066

 

Υλικά
140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας ζάχαρη
3 αβγά
1-2 βανίλιες
1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 200 gr.
1/4 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. baking powder
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κ.σ. γάλα

για τη γέμιση
μαρμελάδα της επιλογής μας



Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγο.

DSC_0043

Προσθέτουμε στο μείγμα ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας μετά από κάθε
προσθήκη.

DSC_0045

Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και χτυπάμε
για λίγο ακόμη.

DSC_0046

DSC_0047

Σε 12 χάρτινες θήκες για muffins βάζουμε λίγο από το μείγμα.

DSC_0048

Πάνω από το μείγμα βάζουμε 1 κ.γ. μαρμελάδα και καλύπτουμε
μοιράζοντας και πάλι το μείγμα του κέικ.

DSC_0049

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς C, με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα
στην επιφάνεια.

 
DSC_0054

Βγάζουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

DSC_0071

ΣΗΜ:Γίνονται ακόμη πιο νόστιμα αν μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο,
τα αλείψουμε με ελάχιστο φρέσκο βούτυρο και επιπλέον μαρμελάδα.

DSC_0064

6 σχόλια:

  1. ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνονται υπέροχα! Αφράτα και νόστιμα (μου αρέσει το πορτοκάλι). Θα δοκιμάσω να τα φτιάξω σύντομα! Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση σου Αλεξάνδρα!!!!!!!!!!!!!!!!Θα τα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία.Πόσα περίπου γίνονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας και συγχαρητηρια για το ωραίο blog.
    Από τα υλικά λείπει το πορτοκάλι.
    Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.

      Χίλια ευχαριστώ για την επισήμανση.
      Το συμπλήρωσα αμέσως μαζί με το γάλα,το οποίο επίσης είχα ξεχάσει από κεκτημένη ταχύτητα.

      Να έχεις μια όμορφη μέρα,
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...