Κολοκυθάκια γεμιστά με ρυζάκι και
σάλτσα ντομάτας.
Ένα φαγητό πολύύύύύύύύύ νόστιμο!!!!
Υλικά
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια μεγάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ρύζι
3/4 φλιτζανιού ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
1/2 φλιτζάνι λάδι
400 γρ. ντομάτες
μαϊντανό,δυόσμος
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε λίγο ακόμα.
Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ και προσθέτουμε
στην κατσαρόλα μας τη μισή ποσότητα μαζί με το δυσόμο,
το μαϊντανό,αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό ή το νερό.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα,
χαμηλώνουμε την ένταση και σιγοψήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Στο μεταξύ βάζουμε το υπόλοιπο λάδι,την υπόλοιπη ντομάτα,
αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα μας και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας με το μείγμα που φτιάξαμε
και τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία
για περίπου 1 ώρα.
Ένα φαγητό πολύύύύύύύύύ νόστιμο!!!!
Υλικά
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια μεγάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ρύζι
3/4 φλιτζανιού ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
1/2 φλιτζάνι λάδι
400 γρ. ντομάτες
μαϊντανό,δυόσμος
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε λίγο ακόμα.
Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ και προσθέτουμε
στην κατσαρόλα μας τη μισή ποσότητα μαζί με το δυσόμο,
το μαϊντανό,αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό ή το νερό.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα,
χαμηλώνουμε την ένταση και σιγοψήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Στο μεταξύ βάζουμε το υπόλοιπο λάδι,την υπόλοιπη ντομάτα,
αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα μας και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας με το μείγμα που φτιάξαμε
και τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία
για περίπου 1 ώρα.
Καλησπέρα Αλεξάνδρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπερδεύτηκα λίγο....
«Αδειάζουμε σε ένα μπολ όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Στο μεταξύ βάζουμε το υπόλοιπο λάδι,την υπόλοιπη ντομάτα,
αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα μας και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.»
Τι κάνουμε πρώτο; Ή μήπως τα κάνουμε παράλληλα;
Καλησπέρα Γιάννη μου.
ΔιαγραφήΑδειάζεις σε ένα μπολ Γιάννη το μείγμα,
το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσεις σαν γέμιση
και στην ίδια κατσαρόλα βάζεις τα υπόλοιπα από
τα υλικά ώστα να φτιάξεις τη σάλτσα μέσα στην οποία θα ακουμπίσεις τα κολοκυθάκια αφού τα γεμίσεις...
Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα.
Εύχομαι αντα δοκιμάσεις να τα καταφέρεις και να σου γίνει νόστιμο το φαγάκι έτσι όπως πρέπει!!