Ένα κέικ τόσο ντελικάτο,τόσο νόστιμο,τόσο
σοκολατένιο…
Ένα κέικ πραγματική κόλαση!!!!
Υλικά
11/4 κούπας αλεύρι
1/2 κ.γ.σόδα
1/2 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.γ. αλάτι
2/3 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας ζάχαρη
2 αβγά
3/4 κούπας γάλα
1κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
90 γρ.κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά του κέικ σε μπολ και τα χτυπάμε 4 λεπτά
στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε στους
180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
ΣΗΜ:Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση,λιώστε λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί
με 2 κουταλιές ηλιέλαιο και περιχύστε το κέικ.
Mπορείτε με το ίδιο μείγμα να φτιάξετε και υπέροχα ατομικά κεϊκάκια
και να στολίσετε ανάλογα!!!
σοκολατένιο…
Ένα κέικ πραγματική κόλαση!!!!
Υλικά
11/4 κούπας αλεύρι
1/2 κ.γ.σόδα
1/2 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.γ. αλάτι
2/3 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας ζάχαρη
2 αβγά
3/4 κούπας γάλα
1κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
90 γρ.κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά του κέικ σε μπολ και τα χτυπάμε 4 λεπτά
στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε στους
180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
ΣΗΜ:Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση,λιώστε λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί
με 2 κουταλιές ηλιέλαιο και περιχύστε το κέικ.
Mπορείτε με το ίδιο μείγμα να φτιάξετε και υπέροχα ατομικά κεϊκάκια
και να στολίσετε ανάλογα!!!
Έχω κάνει αρκετές συνταγές από αυτό το blog, κυρίως κέικ αλλά και άλλες. Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι πως μια συνταγή "αδικείται"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο συγκεκριμένο κέικ είναι υπέροχο! Είναι αρκετά σοκολατένιο, χωρίς να το αισθάνεσαι υπερβολικά γλυκό και έχει φανταστική υφή χωρίς να θρουλάει!
Πολύ κρίμα, για εμένα, που δεν το δοκίμασα νωρίτερα...
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.......................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο και πολύ αφράτο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνώ φουσκωσε πολύ, οταν ήταν πια ετοιμο και το έβγαλα απο τον φουρνο ξεφουσκωσε! Γιατι συνεβει αυτό? Ωστόσο δεν υστερουσε καθόλου σε γευση...ηταν πεντανόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγραφετε 11/4 αλευρι. Ειναι σωστο αυτο ή εννοειτε 1/4?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορειτε παρακαλω να διευκρινησετε τη ποσοτητα αλευρι που χρειαζεται για τη συνταγή?
ΑπάντησηΔιαγραφήενα αριστούργημα το κεικ αυτο αφράτο,και τόσο σοκολατένιο εγω έριξα τριμματα σοκολατας όσο ηταν ακόμα ζεστο με αποτέλεσμα να λιώσουν και να γινουν σα γλάσο χωρις να βαραίνει,πραγματικά υπέροχο .Συγχαρητήρια Αλεξάνδρα όπως και όλες σου οι δημιουργιες ηταν υπέροχο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή