Print Friendly and PDF

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Σολομός πλακί στην κατσαρόλα

Υπερπαραγωγή!!!

DSC_0023 

Υλικά
3-4 φέτες σολομό
1/2 κούπας ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κονκασέ(ψιλοκομμένο ντοματάκι)
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μέτριες πατάτες  κομμένες κυδωνάτες
αλάτι,πιπέρι
1/2 λεμόνι το χυμό του

Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τις φέτες του
κρεμμυδιού να σοταριστούν και να γυαλίσουν.

DSC_0001

Προσθέτουμε στην κατσρόλα το κον κασέ και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.

DSC_0002

Στη συνέχεια προσθέτουμε σκόρδο,πατάτες,αλάτι,πιπέρι,και το μισό από το
μαϊντανό που θα βάλουμε.

DSC_0003

Συμπληρώνουμε ζεστό νερό να μισοσκεπαστούν οι πατάτες και μαγειρεύουμε
μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

DSC_0004

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ψάρι με τρόπο ώστε να σκεπάζεται
από τα υλικά της σάλτσας.

DSC_0005

DSC_0006

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και μαγειρεύουμε σε μέτρια
φωτιά για 20 λεπτά.

DSC_0007

Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ρίχνουμε στην κατσαρόλα
το χυμό λεμονιού.

DSC_0022


ΣΗΜ:Αν όταν προσθέσουμε στην κατσαρόλα το ψάρι δούμε ότι το φαγητό
δεν έχει αρκετό ζουμάκι,προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον.


DSC_0018

 

4 σχόλια:

  1. Μόλις εχθές έψαχνα στο μπλογκ σου για συνταγή με σολομό! Θα την κάνω οπωσδήποτε, φαίνεται πολύ καλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ζωή.

      Τα μεγάλα πνεύματα που λένεε;
      Να τη δοκιμάσεςι..
      Θέλω να πιστεύω ότι είναι πάνω από καλή!!!

      Πολλά φιλάκια
      Α.

      Διαγραφή
  2. καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται και με φιλετο σολομου κατεψυγμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία συνταγή!!Την κάνω συχνά και ο μικρός μου τη λατρεύει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...