Απολαύστε το σκέτο ή με παγωτό
βανίλια και ταξιδεύστε γευστικά …
στον παράδεισο!!!
Υλικά
4 αβγά
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 1/2 κ.γ. baking powder
2-3 βανίλιες
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.γ ξύσμα λεμονιού
για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
3-4 φλούδες λεμόνι(μόνο το κίτρινο μέρος,όχι το άσπρο,γιατί πικρίζει)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα
να βράσουν για 5 λεπτά(μετράμε από τη στιγμή που αρχίζει
ο βρασμός).Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει και
ετοιμάζουμε το γλυκό.
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι,το αλεύρι,το baking powder σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το σπορέλαιο με το σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε ξανά,για λίγο.
Τέλος,προσθέτουμε τα αβγά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.Ενώνουμε τα δύο
μείγματα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Αδειάζουμε σε ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,
με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 45 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο,το περιχύνουμε
καυτό όπως είναι με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο και να κρυώσει καλά.
Σερβίρεται σκέτο,με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.
βανίλια και ταξιδεύστε γευστικά …
στον παράδεισο!!!
Υλικά
4 αβγά
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 1/2 κ.γ. baking powder
2-3 βανίλιες
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.γ ξύσμα λεμονιού
για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
3-4 φλούδες λεμόνι(μόνο το κίτρινο μέρος,όχι το άσπρο,γιατί πικρίζει)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα
να βράσουν για 5 λεπτά(μετράμε από τη στιγμή που αρχίζει
ο βρασμός).Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει και
ετοιμάζουμε το γλυκό.
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι,το αλεύρι,το baking powder σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το σπορέλαιο με το σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε ξανά,για λίγο.
Τέλος,προσθέτουμε τα αβγά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.Ενώνουμε τα δύο
μείγματα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Αδειάζουμε σε ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,
με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 45 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο,το περιχύνουμε
καυτό όπως είναι με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο και να κρυώσει καλά.
Σερβίρεται σκέτο,με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.
epitelous aleksandra se epsaxna ke esena ke to revani sou ksekino amesos
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά!
ΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που ξαναβρεθήκαμε λοιπόν:)
Καλά μαγειρέματα,
Αλεξάνδρα
kalhmera 8elw na se rwtisw kati gia to ravani.exw tapsi 33x33 mporw na to ftiaksw se tapsi me autes tis diastasis?
ΔιαγραφήΚαλημέρα Πέτρο.
ΔιαγραφήΜε αυτές τις διαστάσεις θα σου βγει πιο λεπτό το ραβανί,ωστόσο νομίζω ότι και πάλι θα είναι οκ!!!
Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσεις..
Α.
apo ti xara mou pou se ksanavrika ke apo tin trela mou na ftiakso to gliko den sou efxithika kali epitixia sto kenourgio sou ergo ke kali dinami na kseris pos i kouzina ginete pio efkoli mazi sou to revani fisika ke to ekana amesos afou to epsaxna ena mina ke fisika egine opos panta telio filia
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πειράζει καλή μου εσύ να'σαι καλά!
ΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Αλεξ.
Ο τίτλος, δικαιωματιά απονέμεται στο γλυκό. Απλά, τέλειο! Εύκολο, με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι, αρχοντικά απλό, και πάντοτε επιτυχημένο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε βγάζει ασπροπρόσωπη πάντοτε. Είτε φιλοξενώ για καφέ, είτε επιδόρπιο, είτε για το σπίτι.
Φανταστικό επισκεπτήριο δώρο, και ΕΛΛΗΝΙΚΟ!
ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξανδρα σημερα θα το φτιαξω το ραβανι,για να δουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη μου επιτυχια.
γινεται και με σιμιγδαλι ψιλο??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
ΔιαγραφήΝαι, γίνετια και με ψιλό απλά το χοντρό το κάνει πιο σπυρωτό.
Α.
ευχαριστω!!!
Διαγραφήεκανα την συνταγη τελειααααααααααααααααααααααααααααααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήηταν ωραια
ΔιαγραφήΑντι για γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε γάλα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα φίλη μου καλή.
ΔιαγραφήΑφου δεν έχεις γιαούρτι,βάλε γάλα,πρώτα όμως θα
το ανακατέψεις με 1 κ.σ. λεμόνι ή ξύδι.
Αστο να σταθεί 2 λεπτά να"κόψει"
και πρόσθεσε το κανονικά στο μείγμα.
Έτσι θα είναι σα να έβαλες γιαούρτι!
Καλή επιτυχία
Α.
σε τι μεγεθος ταψακι το βαζουμε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
ΔιαγραφήΤο συμπλήρωσα και στη συνταγή να το γράψω κι εδώ,
το ταψί μας είναι 33x27 εκ.
Καλή συνέχεια
Α.
Αλεξάνδρα μου το έκανα το ρεβανί πολύ ωραίο αλλά σιροπιάζοντας το δοκίμασα λιγάκι δεν κρατήθηκα και είδα οτι κρατσανιζε λίγο τώρα η ζάχαρη είναι , δεν έκανα ίσως κάτι καλά η μήπως θέλει να ρουφήξει πρώτα?Δεν ξέρω αν ήθελε να χτυπήσω παραπάνω το λάδι με τη ζάχαρη (ενα 5λεπτο τα ανακάτευα με το σύρμα) Ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά ήθελε το χρόνο του το γλυκάκι να ρουφήξει το σιρόπι!! Είναι τέλειο απλά τέλειο να είσαι καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγχαρητηρια για το blog!! το πιο υπεροχο ραβανι που εχω δει σαν εικονα και λεω να το δοκιμασω!! μια ερωτηση: μπορω να βαλω ελαιολαδο η βουτυρο αντι για σπορελαιο? επισης υπαρχει κατι π πρεπει να προσεξω εαι αρχαρια στα γλυκα!! ευχαριστω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα κι από μένα.
ΔιαγραφήΣε όλες τις συνταγές όπου υπάρχει σπορέλαιο εννοείται ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ελαιόλαδο απλά το αποτέλεσμα είναι γευστικά "πιο βαρύ"δηλαδή τρώγοντας θα καταλαβαίνουμε το λάδι!
Βούτυρο και βέβαια μπορούμε να βάλουμε αν κι εγώ εδώ τουλάχιστον δε θα το συνηστούσα!
Αν πάλι επιμένεις θα πρέπει να το λιώσεις πρώτα και να το αφήσεις να κρυώσει.
Η γνώμη μου..δοκίμασε τη συνταγή όπως τη δίνω έχει πολύ απλά βήματα χωρίς περιθώρια λάθους...Θα με θυμηθείς!!!!
Καλή επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις..
Α.
καλημερα!! το δοκιμασα κ με ινδικη καρυδα μεσα και βγηκε σουπερ!! αν κ βγηκε λιγο κρατσανιστο απο πανω ισως να θελε αλουμινοχαρτο... μπραβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα και απο μενα. Αποφασισα να κανω αυτο το λαχταριστο γλυκο, το οποιο ψηνεται, και μοσχοβολισε το σπιτι!! Πανευκολο στην προετοιμασια του και ανυπομονω να το δοκιμασω!! Σ' ευχαριστω για τη συνταγη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘελω να φτιαξω αυτη τη συνταγη...αλλα με προβληματιζει η ποσοτητα της ζαχαρης....δεν ειναι παρα πολυ?1 κιλο ζαχαρη για ενα μετριο ταψι?...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΤο γλυκάκι για τα δικά μου γούστα είναι απλά υπέροχο.
Αν νομίζεις όμως εσύ ότι η ζάχαρη είναι πολύ για το γούστο σου..τι να πω..μήπως να δοκιμάσεις κάτι άλλο.
Αν δεν το φτιάξεις πάντως ποτέ δεν θα μάθεις!
Καλή συνέχεια καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις,
Α.
μετριο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορούμε να το βάλουμε σε στόγγυλο ταψί ? Αν ναι σε τι διαστάσεων ταψί?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΤο συγκεκριμένο γλυκό δεν το εχω φτιάξει ποτέ σε στρόγγυλο ταψί είναι η αλήθεια,
αλλά αν το φτιάξεις σίγουρα θα χρειαστείς ενα 30-32.
Δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρά τα κομμάτια για να
μένουν σιροπιασμένα με το πέρασμα των ημερών!!!!
Δοκίμασε το είναι εξαιρετική συνταγή.
Καλή συνέχεια από μένα,
Α.
Σήμερα το έκανα. Ενθουσιάστηκα απ τη φωτογραφία!!! Κάτι όμως δε πήγε καλά. Ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα. Έβρασα 5΄ το σιρόπι..Το σιρόπιασα και μόλις άρχισε να κρυώνει, έπιασε μια κρούστα Ζάχαρης. Το έξυσα με σπάτουλα, στράγγισα και το σιρόπι, το ξανάβαλα να βράσει και έριξα και γλυκόζη...Κάπως τόσωσα, αλλά κάπως, όχι τελείως...Μόνο σε μένα έγινε έτσι? Γιατί όμως? Μέχρι το σιρόπιασμα όλα πήγαν τέλεια.
ΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΤο πρόβλημα από όσο μπορώ να καταλάβω δημιουργήθηκε με το σιρόπι επομένως το λάθος εγινε εκει.
Το σιρόπι το βράζουμε 5 λεπτά και μετράμε τα 5 αυτά λεπτά από την ώρα που αρχίζει να βράζει σε κανονική φωτιά όχι πάρα πολύ δυνατή.
Μάλλον σου παράβρασε και μόλις κρύωσε σου δημιούργησε το πρόβλημα που περιγράφεις.
Το γλυκάκια αυτό είναι κάτι παραπάνω από ΑΠΛΟ στην παρασκευή και ΤΕΛΕΙΟ σαν γευστικό αποτέλεσμα.
Προσπάθησε το πάλι...δεν θα χάσεις...
Καλή συνέχεια από μένα.
Α.
καλημερα μπορω να βαλω φαριναπ αντι αλευρι και baking?
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα Αλεξάνδρα έκανα πολλές από τις συνταγές σου και όλες ήταν υπέροχες!! συγχαρητήρια και συνέχισε να μας δίνεις απολαυστικές γεύσεις!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήKalispera Alexandra, sinxaritiria gia to BLOG sou .Thelw na se rwtiso an boro na kano to ravani se tapsi 33x33 giati den exo tapsi 33x27 perimeno tin apantisi sou!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας εχω απαντήσει παραπάνω...
ΔιαγραφήΡίξτε μια ματιά...
Καλή επιτυχία
Α.
ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΡΑΤΣΑΝΙΣΤΟ! ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ! ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΞΟΙΚΙΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑ! ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΕΙ ΤΕΛΕΙΟ! ! !
ΔιαγραφήΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ!!!
τι αλευρι χρησημοποιεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φτιαξαμε για πρώτη φορά και βγήκε τέλειο, Ευχαριστούμε απο τη Φιλανδία !
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα μου έγινε Τ Ε Λ Ε Ι Ο ............. !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο για τις υπέροχες συνταγές σου..!
Βγαίνω πάντα ασπροπρόσωπη και όλοι έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια!!!
Να 'σαι καλά καλή μου!!!
Σ' ευχαριστώ για όλα..!
ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΝ το εφταξα χθες.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΝ
ΑπάντησηΔιαγραφή