Print Friendly and PDF

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Μηλόπιτα νηστίσιμη

Αφιερωμένη στην Εβίτα!

DSC_0037

Υλικά
για το κέικ
150 γρ.ζάχαρη
150 ml. ηλιέλαιο
150 ml. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

για το μείγμα της γέμισης
4 μήλα πλυμένα καθαρισμένα και τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
λίγο γαρύφαλλο



Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με σύρμα μέσα σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά του κέικ.


DSC_0001

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί
μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

DSC_0002

Στη συνέχεια αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ..
Κρατάμε ένα κομμάτι από τη ζύμη και την υπόλοιπη την απλώνουμε
μέσα στο ταψί  πατώντας τη με το χέρι.
Ανασηκώνουμε λίγο το ζυμαράκι μας στις άκρες.

DSC_0003,

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Είναι σημαντικό να ετοιμάσουμε τη γέμιση όταν θα είμαστε
έτοιμοι να την απλώσουμε πάνω στη βάση,για να μην προλάβουν τα μήλα
να βγάλουν υγρά.


DSC_0004

Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω στη ζύμη της βάσης.

DSC_0006

Με το ζυμαράκι που κρατήσαμε φτιάχνουμε κορδόνια και σχηματίζουμε
σχέδια πάνω στη γέμιση,όπως στην πάστα φλώρα.

DSC_0007

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 40-45 λεπτά,ανάλογα πάντα με το φούρνο.

DSC_0008

Αφήνουμε τη μηλόπιτα να σταθεί και να κρυώσει.
Σερβίρουμε σε κομμάτια,πασπαλισμένη με λίγη άχνη ή σκέτη.


DSC_0021

Συνταγή από γνωστή εταιρία αλεύρων.

13 σχόλια:

  1. Αγαπητη Αλεξανδρα,

    Δεν εχω λογια κ ειμαι συγκινημενη!!...Το ευχαριστω ειναι λιγο, ομως μεσα απο την καρδια μου!!
    Κ παλι συγχαρητηρια!!!
    Κ θα ειμαι εδω να δοκιμαζω τις συνταγες σου κ ν'ανυπομονω καθε μεσημερακι, με χαρα μικρου παιδιου, την καθε αναρτηση!!
    Κ επειδη..επιλεγω να ζω στο ονειρο κ δε θελω να ξυπνησω...παω να ξανα τιμησω καποια υπεροχα λαχανικα...!! ;-)

    http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1205.html

    Με εκτιμηση
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. YΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ στον όμορφο λόγο σου!!!!!!!!!!!!!!!

      Υπόσχομαι πως,ναι,όσο θα μπορώ,θα είμαι εδώ να σε κάνω να ανυπομονείς τα μεσημέρια....

      Να έχεις μια όμορφη μέρα.
      Με αγάπη
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. πολυ ωραιο και μυρωδατο το γλυκο σου!και οι φωτογραφιες πολυ ομορφες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. : ( Ouffff... Xrhsimopoihsa koupa kafe (oxi flutzani) kai mou vghke polu malakia h zumh.Metrhsa me dosometrhth poso einai 250 ml pou lete oti einai h dikia sas koupa,kai mou vghke 1 1/2 daxtulo ligotero apo to terma ths dikias mou koupas.Evala ki allo aleuri mpas kai ligo mporei na douleutei h zumh,tipota...Kai meta 8umh8hka ena kolpo,pou ladwneis ta xeria sou gia na mporeseis na doulepseis thn zumh.Kollouse para polu sta xeria,pws na ftia3eis kordonia?Ti ekana la8os?Pwpw,paideuthka polu,an ontws kollaei toso,na to anaferete stis odhgies,giati ki emeis oi kahmenes oi apeires,as'ta na pane!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.
      Απ'ότι είδα παιδεύτηκες πολύ με τη συνταγή!
      Το λάθος σου είναι σίγουρα στις μετρήσεις των υλικών,γι'αυτό και
      πρόσθεσα στις μετρήσεις γρ. και ml. μήπως σε βοηθήσουν για την επόμενη φορά που αποφασίσεις να ξαναφτιάξεις το γλυκάκι,γιατί είμαι σίγουρη ότι σαν γεύση δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου άρεσε!

      Υ.Γ.Το ζυμαράκι να ξέρεις είναι μαλακό αλλά όχι τόσο ώστε να μην μπορεις να το δουλέψεις καθόλου!

      Αυτά από μένα να εχεις μια όμορφη μέρα,
      Α.

      Διαγραφή
  4. Κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-η Αλεξανδρα μου!!
    Κ οντως η βαση θυμιζει πιο πολυ κεκακι παρα πιτα..λογω παχους..
    Το ξυσμα πορτοκαλιου δινει απιστευτο αρωμα!
    Κ....σσσσσ....ειναι νηστισιμη αλλα κανεις δε θα το καταλαβει!!! :-) ;-)
    Συγχαρητηρια πολλα!!

    Με εκτιμηση,
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Εβιτάκι μου είναι καταπληκτική μηλόπιτα!!!
      Σαν κι εσένα, γι'αυτό και στην αφιέρωσα με όλη μου την καρδιά!!.
      Το αξίζεις!!!!!!!!!!!!!!!!
      Φιλάκια πολλά,
      Α.

      Διαγραφή
    2. Καταπληκτικη η Συνταγη σας... Συγχαρητηρια ειναι πιστευω η τελεια νηστισιμη Μηλοπιτα... Ευκολη-υγιεινη-πεντανοστιμη χωρις περιττα πραγματα... Εγω το βαθμολογω με 10' γιατι το αξιζει!!! :)

      Διαγραφή
  5. Iperoxi milopitta kai poli efkoli akoma kai gia arxaries sta glika opos ego. Katenthousiase tous kalesmenous mou kai emena. Arista'!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mporw na valw eleolado anti gia ilieleo kai se ti analogia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πραγματικά τέλεια.Την κερασα μετά από 4 ημέρες και τρελάθηκαν όλοι.Συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πραγματικά τέλεια.Την κερασα μετά από 4 ημέρες και τρελάθηκαν όλοι.Συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...