Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μηλοπιτάκια του Αδάμ

Όταν μιλάμε για γεύσεις που λιώνουν στο στόμα,
το μυαλό μας πάει στην αμαρτία…
και όπου υπάρχει αμαρτία υπάρχει και μήλο!!!

 
DSCN2638

Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ρετσίνα
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ.)
4 κούπες αλεύρι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
4 μεγάλα μήλα
3 κ.σ. ή και παραπάνω ζάχαρη για τη γέμιση
λίγη κανέλα

άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μια ζύμη με τα πρώτα 6 υλικά.
Την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

DSCN2613

DSCN2614

Τρίβουμε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.

DSCN2615

Τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το ζουμί τους.
Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.

DSCN2617

Απλώνουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο,περίπου 1/2 εκ.
Βάζουμε γέμιση λίγο πιο μέσα από την άκρη του φύλλου
και τη σκεπάζουμε με το ζυμαράκι που έχουμε αφήσει να
περισσεύει.
Με ένα ποτήρι κόβουμε τα μπουρεκάκια μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

DSCN2618

DSCN2619

DSCN2621

Τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο
με αντικολλητικό χαρτί.
Τα μπουρεκάκια δε φουσκώνουν πάρα πολύ.
Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς κελσίου,σε προθερμασμένο
φούρνο,μέχρι να ροδίσουν.

DSCN2622

Με το ζουμί που κρατήσαμε από τα μήλα μπορούμε να
αλείψουμε τα μπουρεκάκια μας στη διάρκεια του ψησίματος!

DSCN2623

Βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


DSCN2650
          
ΣΗΜ:Για να τα διατηρήσετε,χωρίς να νοτίσουν,αφήστε τα αραδιασμένα,
ξεσκέπαστα σε πιατέλα.
  
              
DSCN2663

Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.

3 σχόλια:

  1. Αλεξανδρακι μου,ενα θα πω γιαυτα τα μηλοπιτακια του αδαμ....κολασμενα!!!!!
    Δεν μπορεις να φας μονο ενα !!!!
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Einai entaksi gia paidakia??? H anti giaretsina na valw kati allo????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορείς να βάλεις χυμό πορτοκαλιού!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...