Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

Χαλβαδόπιτα

Ελάχιστα υλικά για ένα νηστίσιμο …ποίημα!!!!

DSC_0005

Υλικά
500 γρ. χαλβά(ό,τι γεύση μας αρέσει)
1 πακέτο χωριάτικα φύλλα κρούστας(6 φύλλα)
σπορέλαιο καλής ποιότητας για το άλειμμα των φύλλων
ζάχαρη για το πασπάλισμα των φύλλων
σουσάμι για την επιφάνεια της πίτας


Εκτέλεση
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί με διαστάσεις 33x27εκ. και στρώνουμε ένα φύλλο.
Το λαδώνουμε με ένα πινελάκι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

DSC_0001

Κάνουμε το ίδιο και με το επόμενο φύλλο.
Στρώνουμε το 3ο φύλλο και με το χέρι μας τρίβουμε το χαλβά να
πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

DSC_0002

Συνεχίζουμε με άλλα 2 φύλλα λαδώνοντας και πασπαλίζοντας ζάχαρη.

DSC_0003

Τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο αφού το λαδώσουμε και πασπαλίζουμε
με το σουσάμι.

DSC_0004

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να δούμε ότι η πίτα μας έχει
ροδίσει όμορφα στην επιφάνεια.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.

DSC_0007

Συνταγή του μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταμινού.

3 σχόλια:

  1. ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΗΣΤΙΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΧΑΛΒΑΣ!!!!
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
      Ρένα μου,με υγεία και χαρά για όλους μας!!!

      Φιλιά πολλά,
      Α.

      Διαγραφή
  2. Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα Αλεξανδρα!Ψαχνω εδω και μηνες να φτιαξω πιτα με χαλβα,αλλα δε βρηκα κατι να με ικανοποιει.Μα,μεσα στο μυαλο μου εισαι????????Θα δοκιμαστει με την πρωτη ευκαιρια!Να εισαι καλα!
    ace

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...