Print Friendly and PDF

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Κέικ κεράσι

“Κερασιά-τικα”!!!

DSC_0059

Υλικά
420 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. ζάχαρη
5 αβγά
210 γρ. σπορέλαιο καλής ποιότητας
1 κούπα γάλα
2 βανίλιες
40 κεράσια χωρίς κουκούτσι κομμένα στη μέση
αμύγδαλο φιλέ προαιρετικά


Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα χτυπάμε με το μίξερ
στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσει το μείγμα.

DSC_0049

Προσθέτουμε το σπορέλαιο και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ και το γάλα.

DSC_0051

Τέλος προσθέτουμε αλεύρι και βανίλιες και  χτυπάμε λίγο ακόμη
να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά.

DSC_0053

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. .
Βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω,σε όλη την επιφάνεια
του γλυκού,τα  κεράσια και πασπαλίζουμε με το φιλέ του αμύγδαλου
αν χρησιμοποιήσουμε.

DSC_0054

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει όμορφο
χρώμα στην επιφάνεια.

DSC_0063

Σερβίρουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει καλά.

DSC_0064

6 σχόλια:

  1. Είναι πολύ νόστιμο και με κονσέρβα κεράσι/βύσσινο! (όταν δεν είναι η εποχή τους)

    Ευχαριστώ,
    Σύλβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλό και πεντανόστιμο το κερασιάτικο κεκάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το εκανα και ειναι τελειο'''
    mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ το έκανα και είναι υπέροχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξάντρα, μπορώ αντί για κεράσια βάλω μικρά κομματάκια μήλου; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυωραιοκαιελαφρυγιακαλοκαιριμονοπουτακερασιακατεβηκανστονπατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...