Print Friendly and PDF

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με σάλτσα καραμέλας

Το “απόλυτο” γλυκό σοκολάτας!!!

DSC_0021

Υλικά
για το κέικ
400 γρ. γιαούρτι πρόβειο πλήρες
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κακάο
4 αβγά
1 φακελάκι 20 γρ. baking powder
3 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. αλάτι

για το σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1/4 φλούδα πορτοκάλι
1/4 φλούδα λεμόνι
2 βανίλιες
3 κ.σ. κονιάκ

για την σάλτσα καραμέλα
1 κουτί καραμέλα γάλακτος έτοιμη ή σπιτική
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για
μερικά λεπτά να ασπρίσουν.

DSC_0002

Ρίχνουμε στο μείγμα το γιαούρτι και χτυπάμε να ενσωματωθεί.

DSC_0003

Κοσκινίζουμε αλεύρι,κακάο,baking και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

DSC_0005

Χτυπάμε να ενωθούν και προσθέτουμε ξύσμα και κονιάκ.

DSC_0007

Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. και αδειάζουμε μέσα
το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς C,
για περίπου 30 λεπτά.

DSC_0010

Αφήνουμε το κέικ να σταθεί και να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5
λεπτά(μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει το μείγμα).

DSC_0012

Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.

DSC_0016

Για την σάλτσα καραμέλας χτυπάμε σε μπολ,με το μίξερ,την καραμέλα
γάλακτος με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.

DSC_0014

Καλύπτουμε το κέικ με το αφράτο μείγμα της καραμέλας.

DSC_0017

Σερβίρουμε σε κομμάτια.

DSC_0015

Συνταγή της κ. Κουφοπούλου.

4 σχόλια:

  1. Αλεξάνδρα φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή..
    Νομίζω σήμερα θα την φτιάξουμε κιόλας..
    Παρακολουθούμε το blog σου, μπράβο για τις συνταγές και τις φωτογραφίες είναι εξαιρετικές
    http://www.fourpassion.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Αλεξάνδρα.
    Χαίρομαι να διαπιστώνω ότι οι μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές ανησυχίες συμπορεύονται με την καλαισθησία και τις υψηλές απαιτήσεις που απαιτούνται για την παρουσίαση μιας πρότασης.
    Παρακολουθώ από καιρό το blog σου και κατέληξα να έχω οριστικοποιήσει τις διαπιστώσεις μου,σχετικά με την ταυτότητά του.Χαίρομαι την διαφάνεια των φωτογραφιών σου,την λεπτομερή ανάλυση των συνταγών ,καθώς και την ποιότητά τους.Συνέχισε έτσι.
    Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση που αφορά τη σημερινή υπέροχη συνταγή.Δεν είναι υπερβολή σε ένα σιροπιαστό κέικ η χρήση 1,5κλ.ζάχαρης?Με το γεγονός ότι και η σάλτσα καραμέλας είναι πολύ γλυκιά ,το αποτέλεσμα δεν θα είναι υπερβολικό?Και αν μειωθεί η ζάχαρη,φοβάμαι ότι η πυκνότητα της υφής του κέικ αλλάξει και δεν έχει την ίδια επιτυχία[μου έχει συμβεί στο παρελθόν..].
    Ευχαριστώ!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για Foteini Thes: επειδή εχω κάνει τη συγκεκριμένη σοκολατόπιτα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γλυκό είναι όντως εξαιρετικό!!!!
    Το είχα κάνει και εγώ!!!
    Είναι ΤΕΛΕΙΑ η γεύση του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...