Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιάσετε!!!
Υλικά
1 κιλό πτι μπερ
500 γρ.κουβερτούρα
500 γρ. μαλακό φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη(όχι soft)
11/2 κούπας άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
2/3 κούπας κονιάκ
2/3 κούπας γάλα
6 κρόκους
2 κούπες αμύγδαλα αλεσμένα και καβουρντισμένα
για την επικάλυψη σοκολάτας
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2-3 κουταλιές ηλιέλαιο
ζαχαρόπαστα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
2-3 μέρες πριν ξεκινήσετε την τούρτα
ετοιμάστε φιγούρες με μελισσούλες από ζαχαρόπαστα
και βάλτε τις σε ξύλινα σουβλάκια.Αφήστε τις να στεγνώσουν καλά.
Για την τούρτα
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά ή μπεν μαρί
και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε το κονιάκ με το γάλα και με το μισό από αυτό
το μείγμα βρέχουμε τα μπισκότα μας αφού τα σπάσουμε πρώτα σε κομματάκια.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την άχνη και το αλάτι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε στο μείγμα ένα ένα τα κροκάδια και το υπόλοιπο μείγμα
γάλα-κονιάκ σε δόσεις.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε στο μπολ με τα βρεγμένα μπισκότα και ανακατεύουμε πάλι
καλά όλα τα υλικά
.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετή ώρα να σφίξει!
Μπορείτε να το αφήσετε και όλη τη νύχτα.
Στρώνουμε τη βάση που θα χρησιμοποιήσουμε, με 2 κομμάτια
αντικολλητικό χαρτί για να μην τη λερώσουμε.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και σχηματίζουμε την κυψέλη μας.
Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα μας αρέσει!
Βάζουμε πάλι στο ψυγείο να στερεοποιηθεί καλά η τούρτα μας.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος μαζί με το ηλιέλαιο.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και περιχύνουμε την τούρτα.
Αφού στερεοποιηθεί τελείως η σοκολάτα αφαιρούμε τα κομμάτια
της λαδόκολλας.
Στολίζουμε την τούρτα με ό,τι τρόπο θέλουμε εμείς.
Εγώ έφτιαξα κορδόνια από ζαχαρόπαστα και τα τοποθέτησα το ένα επάνω στο
άλλο βρέχοντάς τα ελαφρά για να κολλήσουν μεταξύ τους.
Σκεπάστε την εσοχή της κυψέλης με ένα κομμάτι λευκής ζαχαρόπαστας.
Μπήξτε τις φιγούρες που έχουν στεγνώσει σε διάφορα σημεία,
βάλτε μια μελισσούλα στην είσοδο της κυψέλης.
Κόψτε τα γράμματα του ονόματος που θέλετε και κολλήστε τα στην βάση
βρέχοντάς τα με ελάχιστο νερό.
Η τούρτα μας είναι έτοιμη,διατηρείται σε δροσερό μέρος.
Με τα υλικά αυτά μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι σχέδιο παιδικής τούρτας θέλουμε
και να στολίσουμε ανάλογα.
ΣΗΜ:Συνταγές για ζαχαρόπαστα μπορείτε να βρείτε στο internet,διαλέξτε
όποια σας αρέσει και φτιάξτε την μόνη σας ή αγοράστε έτοιμη.
Χρωματίστε την με τα ανάλογα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Υλικά
1 κιλό πτι μπερ
500 γρ.κουβερτούρα
500 γρ. μαλακό φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη(όχι soft)
11/2 κούπας άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
2/3 κούπας κονιάκ
2/3 κούπας γάλα
6 κρόκους
2 κούπες αμύγδαλα αλεσμένα και καβουρντισμένα
για την επικάλυψη σοκολάτας
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2-3 κουταλιές ηλιέλαιο
ζαχαρόπαστα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
2-3 μέρες πριν ξεκινήσετε την τούρτα
ετοιμάστε φιγούρες με μελισσούλες από ζαχαρόπαστα
και βάλτε τις σε ξύλινα σουβλάκια.Αφήστε τις να στεγνώσουν καλά.
Για την τούρτα
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά ή μπεν μαρί
και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε το κονιάκ με το γάλα και με το μισό από αυτό
το μείγμα βρέχουμε τα μπισκότα μας αφού τα σπάσουμε πρώτα σε κομματάκια.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την άχνη και το αλάτι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε στο μείγμα ένα ένα τα κροκάδια και το υπόλοιπο μείγμα
γάλα-κονιάκ σε δόσεις.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε στο μπολ με τα βρεγμένα μπισκότα και ανακατεύουμε πάλι
καλά όλα τα υλικά
.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετή ώρα να σφίξει!
Μπορείτε να το αφήσετε και όλη τη νύχτα.
Στρώνουμε τη βάση που θα χρησιμοποιήσουμε, με 2 κομμάτια
αντικολλητικό χαρτί για να μην τη λερώσουμε.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και σχηματίζουμε την κυψέλη μας.
Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα μας αρέσει!
Βάζουμε πάλι στο ψυγείο να στερεοποιηθεί καλά η τούρτα μας.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος μαζί με το ηλιέλαιο.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και περιχύνουμε την τούρτα.
Αφού στερεοποιηθεί τελείως η σοκολάτα αφαιρούμε τα κομμάτια
της λαδόκολλας.
Στολίζουμε την τούρτα με ό,τι τρόπο θέλουμε εμείς.
Εγώ έφτιαξα κορδόνια από ζαχαρόπαστα και τα τοποθέτησα το ένα επάνω στο
άλλο βρέχοντάς τα ελαφρά για να κολλήσουν μεταξύ τους.
Σκεπάστε την εσοχή της κυψέλης με ένα κομμάτι λευκής ζαχαρόπαστας.
Μπήξτε τις φιγούρες που έχουν στεγνώσει σε διάφορα σημεία,
βάλτε μια μελισσούλα στην είσοδο της κυψέλης.
Κόψτε τα γράμματα του ονόματος που θέλετε και κολλήστε τα στην βάση
βρέχοντάς τα με ελάχιστο νερό.
Η τούρτα μας είναι έτοιμη,διατηρείται σε δροσερό μέρος.
Με τα υλικά αυτά μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι σχέδιο παιδικής τούρτας θέλουμε
και να στολίσουμε ανάλογα.
ΣΗΜ:Συνταγές για ζαχαρόπαστα μπορείτε να βρείτε στο internet,διαλέξτε
όποια σας αρέσει και φτιάξτε την μόνη σας ή αγοράστε έτοιμη.
Χρωματίστε την με τα ανάλογα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου