Η δική μου,απλή,αλλά πεντανόστιμη
εκδοχή για το φαγητό αυτό.
Υλικά
2 μελιτζάνες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2-3 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρεδάκια
1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
1/2 κούπας μαϊντανό
3/4 κούπας λάδι
τυρί φέτα
1-2 πατάτες(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με βραστό νερό βουτάμε για λίγο τις ντομάτες
για να ξεφλουδιστούν εύκολα και τις κόβουμε σε καρεδάκια.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τρίβουμε τη
φέτα με το χέρι μας.Η ποσότητα δεν είναι συγκεκριμένη.
Μπορούμε να βάλουμε όση μας αρέσει.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε κάθετα στη μέση.
Τις αραδιάζουμε στην κατσαρόλα που θα τις μαγειρέψουμε.
Αδειάζουμε τη γέμιση επάνω στις μελιτζάνες μας,αφού
πρώτα τις αλατίσουμε ελαφρά.Εάν θέλουμε κόβουμε
και μία με δύο πατάτες,τις οποίες τοποθετούμε ανάμεσα
στις μελιτζάνες.
Σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να
μελώσει το ζουμάκι.
Αφαιρώντας το τυρί η συνταγή γίνεται νηστίσιμη!
εκδοχή για το φαγητό αυτό.
Υλικά
2 μελιτζάνες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2-3 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρεδάκια
1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
1/2 κούπας μαϊντανό
3/4 κούπας λάδι
τυρί φέτα
1-2 πατάτες(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με βραστό νερό βουτάμε για λίγο τις ντομάτες
για να ξεφλουδιστούν εύκολα και τις κόβουμε σε καρεδάκια.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τρίβουμε τη
φέτα με το χέρι μας.Η ποσότητα δεν είναι συγκεκριμένη.
Μπορούμε να βάλουμε όση μας αρέσει.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε κάθετα στη μέση.
Τις αραδιάζουμε στην κατσαρόλα που θα τις μαγειρέψουμε.
Αδειάζουμε τη γέμιση επάνω στις μελιτζάνες μας,αφού
πρώτα τις αλατίσουμε ελαφρά.Εάν θέλουμε κόβουμε
και μία με δύο πατάτες,τις οποίες τοποθετούμε ανάμεσα
στις μελιτζάνες.
Σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να
μελώσει το ζουμάκι.
Αφαιρώντας το τυρί η συνταγή γίνεται νηστίσιμη!
Δεν ειχα ξανα φαει Ιμαμ Αλεξανδρα μου (κι ομως!) κ ειπα να πρωτο δοκιμασω φτιαχνοντας το δικο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικα ο πηχης μπηκε πολυ ψηλα εξαρχης!! Φοβερα γευστικο φαγητο!! Απλο, ευκολο, υγιεινο..κ πολυ μα πολυ γευστικο!!
Μπηκε κ αυτο στα αγαπημενα μου!!
Σ'ευχαριστουμε πολυ για την τοσο, ακομα μια, πετυχημενη συνταγη σου!
Σε φιλω πολυ!
Εβιτα
P.S. Το μαγειρεψα με νηστισιμη φετα..super!
Πολύ χαίρομαι Εβίτα μου που σου άρεσε το φαγάκι μου.
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο ευγενικά σου σχόλια!
Σου εύχομαι τα καλύτερα.
Καλό απόγευμα,
Α.
Γίνονται και στο φούρνο, αντί να σιγοβραστούν στην κατσαρόλα; Αν ναι, στους πόσους βαθμούς; Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,
Διαγραφήκαι βέβαια γίνεται και στο φούρνο το συγκεκριμένο φαγάκι.
Σε γάστρα ή κατσαρόλα που σκεπάζει στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μελώσει η σάλτσα!!
Καλή επιτυχία!!