Από τη συμπρωτεύουσα με αγάπη!!!
Υλικά
1/3 από τη ζύμη για ψωμί
σουσάμι
Εκτέλεση
Φτιάξτε ζύμη ψωμιού και χωρίστε κομματάκια σε μέγεθος
μεγάλου καρυδιού.Ανοίξτε κορδόνια.
Περάστε τα από το σουσάμι,που έχετε προηγουμένως βρέξει,
ψεκάζοντάς το με λίγο νεράκι,για να κολλήσει καλά.
Κλείστε τα βρέχοντας ελαφρά στην άκρη.
Αραδιάστε σε ταψί.Αφήστε τα 20-30 λεπτά περίπου να
φουσκώσουν και ψήστε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να
ροδίσουν.
Μπορείτε να φυλάξετε στην κατάψυξη,κλεισμένα καλά σε
σακούλες τροφίμων, όσα σας περισσέψουν……
Υλικά
1/3 από τη ζύμη για ψωμί
σουσάμι
Εκτέλεση
Φτιάξτε ζύμη ψωμιού και χωρίστε κομματάκια σε μέγεθος
μεγάλου καρυδιού.Ανοίξτε κορδόνια.
Περάστε τα από το σουσάμι,που έχετε προηγουμένως βρέξει,
ψεκάζοντάς το με λίγο νεράκι,για να κολλήσει καλά.
Κλείστε τα βρέχοντας ελαφρά στην άκρη.
Αραδιάστε σε ταψί.Αφήστε τα 20-30 λεπτά περίπου να
φουσκώσουν και ψήστε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να
ροδίσουν.
Μπορείτε να φυλάξετε στην κατάψυξη,κλεισμένα καλά σε
σακούλες τροφίμων, όσα σας περισσέψουν……
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ , ΑΛΛΑ ΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ? ΕΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΟΛΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
Καλησπέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΕγώ για να κολλήσει καλά το σουσάμι πάνω στη ζύμη
το βρέχω ελαφρά από πριν.
Μπορείς ακόμη να περάσεις το ζυμαράκι σου με λίγο νερό(με ένα πινελάκι)και να το βουτήξεις μετά στο σουσάμι.
Έτσι δεν θα έχεις πολλές “απώλειες”!
Υ.Γ.Θα το συμπληρώσω και στη συνταγή μια και το έθιξες γιατί είναι σημαντικό!!
Εύχομαι να έχεις ένα όμορφο Σ/Κ
Αλεξάνδρα
για να μην φευγει το σουσαμι το ριχνειςσε βραστο νερο να παρει δυο βρασεις και μετα το σουρωνεις με το σουρωτιρη να γυγει το νερο
ΔιαγραφήΈκανα το κόλπο με το βρεγμένο σουσάμι αυτή τη φορά κ όντως έμεινε. Μας λείπει η Θεσσαλονίκη κ τη φέραμε σήμερα στο σπιτικό μας. Ευχαριστούμε για τις συνταγές σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήαλεξανδρα εχεις φοβερες συνταγες..
ΑπάντησηΔιαγραφή