Ένα
ονειρεμένο κέικ σιροπιασμένο,αφράτο και ζουμερό
καλυμμένο με μαρέγγα.
Μια καταπληκτική συνταγή από τη μακρινή Γεωργία!!!!
Υλικά
6 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο μαλακό
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 μπέικιν
1 ποτήρι γάλα
2 κούπες αλεύρι
για τη μαρέγγα6 ασπράδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
για το σιρόπι σοκολάτας10 κουταλιές της σούπας γάλα ή 3/4 κούπας
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή 1/2 κούπα
8 κουταλιές της σούπας κακάο ή 1/2 κούπα
300 γρ. βούτυρο
ΕκτέλεσηΧωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ σε μπολ και χτυπάμε 4 λεπτά
στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς
Κελσίου περίπου 25-30 λεπτά,ανάλογα το φούρνο.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο επάνω
στη φωτία να ζεσταθούν καλά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στο κέικ μόλις βγει από το φούρνο.
Αφήνουμε να απορροφηθεί και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη μαρέγγα.
Χτυπάμε τα ασπράδια στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, ρίχνοντας σιγά-σιγά
τη ζάχαρη μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή μαρέγγα.
Καλύπτουμε το κέικ με τη μαρέγγα, είτε με κορνέ, είτε με
το πίσω μέρος ενός κουταλιού κάνοντας διάφορα σχέδια πάνω στη μαρέγγα.
Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο με αναμμένο το γκριλ,για 1-2 λεπτά με πολύ
προσοχή,για να μην το κάψουμε και αφήνουμε να πάρει ένα ελαφρύ
χρωματάκι η μαρέγγα.
Η αρχική συνταγή θέλει για το σοκολατένιο σιρόπι τα μισά υλικά από αυτά που δίνω.
Επειδή όμως σε εμάς αρέσουν τα πολύ σιροπιασμένα γλυκά εγώ τα διπλασίασα.
Εσείς φτιάξτε το όπως σας αρέσει.
Με περισσότερο ή λιγότερο σιρόπι δεν παύει να είναι τέλειο!!!
καλυμμένο με μαρέγγα.
Μια καταπληκτική συνταγή από τη μακρινή Γεωργία!!!!
Υλικά
6 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο μαλακό
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 μπέικιν
1 ποτήρι γάλα
2 κούπες αλεύρι
για τη μαρέγγα6 ασπράδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
για το σιρόπι σοκολάτας10 κουταλιές της σούπας γάλα ή 3/4 κούπας
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή 1/2 κούπα
8 κουταλιές της σούπας κακάο ή 1/2 κούπα
300 γρ. βούτυρο
ΕκτέλεσηΧωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ σε μπολ και χτυπάμε 4 λεπτά
στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς
Κελσίου περίπου 25-30 λεπτά,ανάλογα το φούρνο.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο επάνω
στη φωτία να ζεσταθούν καλά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στο κέικ μόλις βγει από το φούρνο.
Αφήνουμε να απορροφηθεί και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη μαρέγγα.
Χτυπάμε τα ασπράδια στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, ρίχνοντας σιγά-σιγά
τη ζάχαρη μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή μαρέγγα.
Καλύπτουμε το κέικ με τη μαρέγγα, είτε με κορνέ, είτε με
το πίσω μέρος ενός κουταλιού κάνοντας διάφορα σχέδια πάνω στη μαρέγγα.
Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο με αναμμένο το γκριλ,για 1-2 λεπτά με πολύ
προσοχή,για να μην το κάψουμε και αφήνουμε να πάρει ένα ελαφρύ
χρωματάκι η μαρέγγα.
Η αρχική συνταγή θέλει για το σοκολατένιο σιρόπι τα μισά υλικά από αυτά που δίνω.
Επειδή όμως σε εμάς αρέσουν τα πολύ σιροπιασμένα γλυκά εγώ τα διπλασίασα.
Εσείς φτιάξτε το όπως σας αρέσει.
Με περισσότερο ή λιγότερο σιρόπι δεν παύει να είναι τέλειο!!!
Αλεξάνδρα μου καλημέρα! μελετώ τις συνταγές σου από τις 11 το βράδυ και εχει πάει 5:00!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήέχω ανακαλύψει εδω και καιρο το site σου βέβαι;! μάλιστα έχω εκτυπώσει πολλές τις οποίες ανυπομωνώ να δοκιμάσω!! όσο αφορά αυτό το κεικ , θα ήθελα να σε ρωτήσω αν εδώ σιροπιάζουμε το ζεστο κεικ με το ζεστό σιρόπι μας??? και πόση ώρα θέλει να αποροφήσει το σιτόπι για να βάλω την μαρέγκα?? σε ευχαριστώ εκ των προταίρων! θέλω να σου πω πςσ το μπλογκ σου είναι καταπληκτικό, οι συνταγές σου το ίδιο και οι φωτογραφίες σου μαγικές...τι να πω!! μπράβο!!! Κατερίνα απο Φάρσαλα.
Κατερίνα μου καλημέρα.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ παρα πολύ για τα καλά σου λόγια <3 <3
Κατερινάκι μου το σιρόπι το ρίχνουμε αμέσως μόλις το ετοιμάσουμε πάνω στο ζεστό κέικ!
Το ίδιο και τη μαρέγκα μέχρι να ετοιμαστεί το κέικ είναι έτσι όπως πρέπει.
Είναι πολύ νόστιμο γλυκάκι.
Αν το δοκιμάσεις θα δεις.....
Περιμένω εντυπώσεις απ'ό,τι δοκιμάσεις...
Για την ωρα πολλά φιλάκια!!!!!
Α.