...από τη Μυτιλήνη με αγάπη!!!
![DSCN7643 DSCN7643](http://lh3.ggpht.com/--AvoCFmldUQ/Teu-vDInCNI/AAAAAAAAMwc/Onv0qkh69Vg/DSCN7643_thumb2.jpg?imgmax=800)
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκαλάδα
1 κούπα ζάχαρη
30 γρ. σουσάμι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.σ. αμμωνία ή 1 1/2 κ.γ. γεμάτο
1 baking powder
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5 κούπες)
σουσάμι για να τα τυλίξουμε
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την αμμωνία με την πορτοκαλάδα
![DSCN7612 DSCN7612](http://lh5.ggpht.com/-DhFkjawswqs/Teu-wUnk_WI/AAAAAAAAMwk/NVeoVTDr7R4/DSCN7612_thumb3.jpg?imgmax=800)
και τα προσθέτουμε σε μπολ μαζί με όλα τα άλλα υλικά.
![DSCN7613 DSCN7613](http://lh5.ggpht.com/-sFsrPyQL4L8/Teu-yPdRgkI/AAAAAAAAMws/TH5O8l8ijxE/DSCN7613_thumb3.jpg?imgmax=800)
Το αλεύρι το ρίχνουμε σταδιακά
![DSCN7614 DSCN7614](http://lh3.ggpht.com/-Kt5ij4_qYhE/Teu-zlYBMaI/AAAAAAAAMw0/z0VMZkUxb-k/DSCN7614_thumb3.jpg?imgmax=800)
μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει.
![DSCN7615 DSCN7615](http://lh5.ggpht.com/-uuYzyD7pfRQ/Teu-1MvNYoI/AAAAAAAAMw8/Y5t-0pIdvJE/DSCN7615_thumb3.jpg?imgmax=800)
Ανοίγουμε κορδόνια και σχηματίζουμε τα γνωστά κουλουράκια.
![DSCN7616 DSCN7616](http://lh4.ggpht.com/-4Mr2GP8cZFg/Teu-2GqQmEI/AAAAAAAAMxE/atYvwZz1X7I/DSCN7616_thumb3.jpg?imgmax=800)
Πατάμε τα κουλουράκια στο σουσάμι από τη μία μόνο μεριά
να κολλήσει καλά.
![DSCN7617 DSCN7617](http://lh6.ggpht.com/-L1sBuiquvZI/Teu-3Qr1uII/AAAAAAAAMxM/nwpx67rRiac/DSCN7617_thumb3.jpg?imgmax=800)
Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180-200 βαθμούς,μέχρι να πάρουν χρώμα,περίπου 15 λεπτά.
![DSCN7619 DSCN7619](http://lh6.ggpht.com/-rTRu7GF3jnQ/Teu-4-5HTgI/AAAAAAAAMxU/mhr5qVZIkco/DSCN7619_thumb3.jpg?imgmax=800)
Βγάζουμε και τα αραδιάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
![DSCN7651 DSCN7651](http://lh6.ggpht.com/-UoEMG5QjCj4/Teu-6lA4bkI/AAAAAAAAMxc/GuKiamzeLJY/DSCN7651_thumb%25255B1%25255D.jpg?imgmax=800)
Σερβίρουμε με τον καφέ ή το γάλα μας και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα και
μυρωδάτα κουλουράκια!
![DSCN7652 DSCN7652](http://lh4.ggpht.com/-MDHcMZ64DiQ/Teu-8tn2L6I/AAAAAAAAMxk/92PrUFhJh7M/DSCN7652_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
μολις τα εκανα και εγιναν πολυ καλα, το ποσο τραγανα θα γινουν , απο τι
ΑπάντησηΔιαγραφήεξαρτατε?
MΠOPΩ NA ANTIKATAΣTAΣTIΣΩ THN AMMΩNIA ME ΣOΔA Η; ΜΠΕΙΚΙΝ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
ΔιαγραφήΧωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη,γιατί δεν το εχω δοκιμάσει ποτέ,νομίζω πως δεν μπορεις να αντικαταστήσεις την αμμωνία.
Αν θες μπορεις να δοκιμάσεις κάποια άλλη συνταγή με το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς όμως αμμωνία...
Καλό Σ/Κ από μένα,
Α.
καλησπερα οταν λετε 1 baking εννοειται 1 σακουλακι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς!20 γρ. δηλαδή!!!
ΔιαγραφήΑλεξάνδρα τέλεια έγιναν τα κουλουράκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη και αυτή η συνταγή σου!!
Ανθούλα