Από τους φούρνους τα αγοράζουμε όλο
το χρόνο,εμείς στο σπίτι τα φτιάχνουμε μόνο το Πάσχα.
Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε συνήθειες;Μια εξαιρετική επαγγελματική συνταγή για τα γνωστά σε όλους μας κουλουράκια βανίλιας!!!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. άχνη
14 γρ.γάλα
1 αβγό μεγάλο
420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 γρ.μπέικιν
1 γρ. άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβγό,το γάλα,το μπέικιν,
τη βανίλια και το μισό αλεύρι.Χτυπάμε λίγο ακόμη να ανακατευτούν τα υλικά.
Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι,
προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι.
Όταν η ζύμη μας ξεκολλάει από τα χέρια είναι έτοιμη.
Μην την παραζυμώσετε γιατί τα κουλουράκια σας θα γίνουν πολύ σφιχτά!
Ανοίγουμε τη ζύμη σε κορδονάκια και πιάνοντάς τα από κάτω
γυρίστε τα 3 φορές για να σχηματιστεί μια πλεξίδα.
Αραδιάστε τα σε ταψί.Αλείψτε τα με το αβγό και ψήστε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς γύρο στα 20-25
λεπτά,μέχρι να ροδίσουν όμορφα από πάνω.
ΤΙΡ
Αντικαταστήστε το άρωμα βανίλιας,με ξύσμα πορτοκαλιού ή
λεμονιού και θα πάρετε υπέροχα κουλουράκια με το αντίστοιχο άρωμα!!!
Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε συνήθειες;Μια εξαιρετική επαγγελματική συνταγή για τα γνωστά σε όλους μας κουλουράκια βανίλιας!!!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. άχνη
14 γρ.γάλα
1 αβγό μεγάλο
420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 γρ.μπέικιν
1 γρ. άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβγό,το γάλα,το μπέικιν,
τη βανίλια και το μισό αλεύρι.Χτυπάμε λίγο ακόμη να ανακατευτούν τα υλικά.
Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι,
προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι.
Όταν η ζύμη μας ξεκολλάει από τα χέρια είναι έτοιμη.
Μην την παραζυμώσετε γιατί τα κουλουράκια σας θα γίνουν πολύ σφιχτά!
Ανοίγουμε τη ζύμη σε κορδονάκια και πιάνοντάς τα από κάτω
γυρίστε τα 3 φορές για να σχηματιστεί μια πλεξίδα.
Αραδιάστε τα σε ταψί.Αλείψτε τα με το αβγό και ψήστε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς γύρο στα 20-25
λεπτά,μέχρι να ροδίσουν όμορφα από πάνω.
ΤΙΡ
Αντικαταστήστε το άρωμα βανίλιας,με ξύσμα πορτοκαλιού ή
λεμονιού και θα πάρετε υπέροχα κουλουράκια με το αντίστοιχο άρωμα!!!
se euxaristo gia ti pentanostimi syntagi.
ΑπάντησηΔιαγραφήapo germania
Καλησπέρα.Σκέφτομαι να φτιάξω τη συνταγή με τα παιδάκια μου στην τάξη.Την είχα ξανακάνει πριν δύο χρόνια και είχα πάθει πλάκα!Τότε είχα βάλει βούτυρο φρέσκο.Τι βούτυρο όμως θέλει κανονικά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα,
Διαγραφήη συνταγή απαιτεί αυτό ακριβώς,καλό φρέσκο βούτυρο!!
Χωριό,ΑΓΝΟ,ΟΛΥΜΠΟΣ κ.λ.π.
Καλή συνέχεια από μένα,
Α.
με αντιστασεις η αερα ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κοιτάξεις στη δεξιά στήλη της σελίδας,
Διαγραφήθα δεις ότι γράφω πως σε όλες τις συνταγές μου,
χρησιμοποιώ αντιστάσεις πάνω κάτω!
Καλή επιτυχία αν δοκιμάσεις τα κουλουράκια.
Περιμένω τις εντυπώσεις σου..
Α.
Καλησπερα.Ενα μεγαλο ευχαριστω για τις συνταγες που μας προσφερεις.Και μια ερωτηση,ποσα κομματια γινονται,αν μπορω να τα διπλασιασω ή να τα τριπλασιασω κ.ο.κ. και αν γινονται τραγανα μεσα κι εξω.Ευχαριστω ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γαλα τοσο λιγο πρεπει να ειναι?Ευχαριστω.Καλο Πασχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, καλή μου τόσο είναι το γάλα.
ΔιαγραφήΗ συνταγή είναι χιλιοδοκιμασμένη
και είναι ΣΟΥΠΕΡ!!!!
Περιμένω και τις δικές σου εντυπώσεις...
Καλή Ανάσταση από μένα,
Α.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.Μολις τα εβγαλα απο τον φούρνο.Η κορη μου ξετρελαθηκε.Ειναι πραγματικα τέλεια!Σ'ευχαριστώ.
ΔιαγραφήΑλεξανδρα,Χριστος Ανεστη και απο εδω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κουλουρακια σου ,παιδι μου ,ειναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!
Τα καλυτερα λογια ειπαν οσοι εφαγαν απο αυτα!!
Αν και εκανα μονο αυτη τη δοση,θα ξαναφτιαξω και αλλα!!
Σ ευχαριστω και παλι για την προταση σου!!
Φιλακια,Α/Μ
Καλημέρα Α/Μ μου ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!
ΔιαγραφήΚαλά δεν ντρέπεσαι να με ευχαριστείς;
Εγώ τότε τι πρέπει να πω για τη στήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια.
Ντροπή!!
Χαίρομαι πολύ πάντως που σας άρεσαν τα κουλουράκια:))
Σου στέλνω τα φιλιά και την ΑΓΑΠΗ μου,
Α.
Έχω κάποιες ερωτήσεις για αυτή τη συνταγή-
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Μπορώ να βάλω λάδι αντί για βούτυρο και αν ναι πόσο λάδι?
2. 14γρ γάλα πόσο είναι σε κουταλιές της σούπας περίπου?
Ευχαριστώ... :)
Γεωργία
Καλησπέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΌχι δεν μπορείς να βάλεις λάδι, μόνο βούτυρο.
15 ml είναι λίγο παραπάνω από μια μεγάλη κουταλιά σούπας.
Καλό βράδυ,
Α.
Πόσα κομμάτια γίνονται Αλεξάνδρα μου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγάπη μου γλυκιά δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς κομμάτια.
ΔιαγραφήΕχει πολύ καιρό που τα έφτιαξα τελευταία φορά
Υπολόγισε περίπου καμιά 50αριά ανάλογα πάντα με το μέγεθος.
Να τα δοκιμάσεις είναι εξαιρετικά!!!
Καλό Σ/Κ,
Α.
Αλεξάνδρα μου τα δοκίμασα είναι όντως τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒγήκαν 50 κομμάτια στη δόση αλλά ήταν πιο μικρά απο του εμπορίου....αυτό όμως ρυθμίζεται...
Σε ευχαριστώ για ακόμα μια φορά!!!
Καλησπέρα Αλεξανδρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτα κουλουράκια σου είναι οτι πιο νόστιμο εχω δοκιμάσει σε σπιτικό κουλουράκι. Και πιστεψέ με πραγματικά εχω δοκιμάσει απειρες συνταγες!!!
Πραγματικά σε ευχαριστώ και εκ μερους του πιο δύσκολου κριτή μου, της 11-μηνών κορούλας μου, της Λυδίας!!!
Αλεξάνδρα μου μια ερώτηση: διαβασα παραπάνω ότι δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με λάδι. Μπορώ όμως να το αντικαταστήσω με βιτάμ; Και αν ναι, η δοσολογία είναι 250 γρ, όσο και το βούτυρο? Ευχαριστώ πολύ, θα τα δοκιμάσω σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήAnti βάλε μαργαρίνη στην ιδια αναλογία, κατά την ταπεινη μου όμως γνωμη με βούτυρο είναι κλάσεις ανώτερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές σου εύχομαι και καλή επιτυχία σε ότι δοκιμάσεις...
Α.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, καλό Πάσχα!
ΔιαγραφήΈγιναν τέλεια Αλέκα μου!!!! Μπράβο !!
ΑπάντησηΔιαγραφή=)
Έγιναν τέλεια Ακέκα μου!! Μπράβο !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή=)
Πολυ ωραία σηνταγη σαν να είναι αγοραστα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να παραλείψω το αβγό ή να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο νηστίσιμο?
Ευχαριστώ πολύ
Καλησπέρα!!με κουπες πως να υπολογισω τα υλικα;ξεμεινα ξαφνικα απο ζυγαρια.Ευχαριστώ ..Καλο Πασχα με υγεία και ευχαρίστουμε παντα για τις ομορφες συνταγες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έφτιαξα όμως δεν μας άρεσαν.Δεν μπορούσα να τα πλάσω, δεν είχαν σχεδόν καθόλου γεύση και ηταν σαν να τρως χώμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά την άλλη μέρα που κρύωσαν τα κουλουράκια ήταν πολύ καλύτερα και με ωραία γεύση οπότε το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούσα να τα πλάσω γιαυτό και τα έκανα όλα στρογγυλά.Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα στείλει και άλλο σχόλιο το οποίο δεν δημοσιεύτηκε.Έγραφα ότι την επόμενη μέρα που κρύωσαν ήταν μία χαρά τα κουλουράκια και ότι θα τα ξαναφτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!!! Ενώ έχω φτιάξει πολλές συνταγές σου με επιτυχία τολμώ να πώ με τα κουλουράκια δεν τα πήγα μάλλον κ τόσο καλά! Όταν πήγα να τα πλάσω έσπαγε η ζύμη. Τι έκανα λάθος;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου φίλη μου.Δεν είμαι απο το σαιτ.Εχω γράψει τα δύο τελευταία σχόλια στις 12 και 22 Δεκεμβρίου και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Μου έσπαγε η ζύμη.Βρηκα όμως ένα τρόπο να φτιάξω αυτά τα υπέροχα κουλουράκια χωρίς να με απασχολεί αυτό.Ξεκινάς λοιπόν όχι πλάθοντας "κορδονάκια" αλλά θα πάρεις μια μπαλίτσα γύρω στα τέσσερα με πέντε εκατοστά διάμετρο και θα την "πιέσεις" απο διάφορες μεριές με λίγη δύναμη δύο τρεις φορές και μετά θα σχηματίσεις στρογγυλά "μπισκοτάκια" χωρίς τρύπα στη μέση.Τα κουλουράκια να είναι περίπου πέντε-εξι εκατοστά και με πάχος περίπου ένα με ενάμιση το πολύ.Μπορείς να τα βάλεις κάπως κοντά καθώς δεν φουσκώνουν πολύ.Και κάτι ακόμα,καλύτερα μην τα δοκιμάσεις ζεστά,άφησε τα να κρυώσουν καλά.Ακόμα καλύτερα δοκίμασε τα την άλλη μέρα.Δοκιμασε πάντως να τα φτιάξεις.Αξιζουν τον κόπο.Ειναι τα ωραιότερα κουλουράκια που έχω φτιάξει μέχρι τώρα.Ελπιζω να βοήθησα κάπως.Καλη επιτυχία σου εύχομαι.
Διαγραφή