Πλούσιο άρωμα καφέ σε κάθε
δαγκωματιά!
Μια Panacotta…….μμμμμμμμ όνειρο!!!
Υλικά
400 γρ.γάλα φρέσκο
150 γρ. ζάχαρη
11/2 φακελάκι ζελατίνη σκόνη ή 8 φύλλα
400 γρ.κρέμα γάλακτος(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light χωρίς κανένα πρόβλημα)
2 κ.σ.καφέ στιγμής
για τη σάλτσα κεράσι
2 κ.σ.καλή μαρμελάδα κεράσι
200 ml.κρέμα γάλακτος(η κρέμα πρέπει να έχει 35% λιπαρά,όχι light)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη.
Μουσκεύουμε τη ζελατίνη με 2 κουταλιές σούπας νερό,να φουσκώσει
.Προσθέτουμε τη ζελατίνη μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε,
να διαλυθεί καλά(εάν χρησιμοποιήσετε φύλλα,βάλτε τα σε ένα μπολ
με κρύο νερό,αφήστε τα να μαλακώσουν,στραγγίστε τα και προσθέστε τα στο γάλα).
Προσθέστε τον καφέ.Ανακατέψτε καλά να διαλυθεί.
Όταν η θερμοκρασία του μείγματος κατέβει λίγο,προσθέστε την
κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε το μείγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάστε σε φόρμα της επιλογής σας.
για τη σάλτσα κεράσι
Ανακατεύουμε σε ένα μίξερ τη μαρμελάδα κεράσι με την
κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την πανακότα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου