Print Friendly and PDF

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Πικάντικες μπουκιές τυριού

Ch-easy!!!

DSC_0022

Υλικά
για 35 κομμάτια
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα αλεύρι
2 κούπες τυρί τσένταρ τριμμένο
1/4 κ.γ. πιπέρι φεσκοτριμμένο(προαιρετικά)
1 κ.γ. πάπρικα απλή ή καπνιστή


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε.

DSC_0006

Κόβουμε σε μπάλες μπουκιάς  και αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C,με
αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 10 λεπτά.

DSC_0008

Το απόλυτο συνοδευτικό για μπίρα και όχι μόνο!

DSC_0017

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Muffins με άρωμα λεμόνι και παπαρουνόσπορο

Λιώνουν στο στόμα!!!

DSC_0039

Υλικά
για 12 κομμάτια
175 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
175 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
2 αβγά
100 γρ. γιαούρτι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1/2 λεμόνι

για το σιρόπι
75 ml. χυμό λεμόνι
125 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ,με το μίξερ,τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά.

DSC_0006

Προσθέτουμε στο μπολ και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
ίσα να ενωθούν.

DSC_0007

Μοιράζουμε το μείγμα στις υποδοχές φόρμας για 12 muffins που έχουμε
στρώσει πρώτα με φόρμες σιλικόνης ή καραμελόχαρτα(γκοφρέ θηκάκια).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω, για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.

DSC_0008

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά.

DSC_0009

Ρίχνουμε 2 κ.σ. από το ζεστό σιρόπι σε κάθε muffin αμέσως μόλις
βγουν από το φούρνο.

DSC_0010

DSC_0011

Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.
Σερβίρουμε.

DSC_0026

Συνταγή του Β.Δρίσκα.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τορτελίνια σε σάλτσα καπνιστής πάπρικας με γιαούρτι

Spice up your life!
DSC_0019

Υλικά
1 πακέτο τορτελίνια
15 γρ. πελτέ ντομάτας

για τη σάλτσα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
30 ml. ελαιόλαδο
10 γρ. καπνιστή πάπρικα(θα βρείτε σε καλά μπαχαράδικα ή καταστήματα με ξηρούς καρπούς)
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σάλτσα σε μπολ.

DSC_0003

Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
σε κατσαρόλα με άφθονο νερό, 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και τον πελτέ.


DSC_0004

Στραγγίζουμε και ενώνουμε με τη σάλτσα.

DSC_0005

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με κεφαλοτύρι τριμμένο!
ΣΗΜ:Έχει σημασία η πάπρικα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι
ΚΑΠΝΙΣΤΗ και όχι απλή!!

DSC_0018

Συνταγή από το “Μαγειρεύοντας οικονομικά”.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Κουλουράκια με σταφίδες 2

Homemade!!!

DSC_0043

Υλικά
1 κιλό αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη
450 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
110 ml. ηλιέλαιο
130 ml. κονιάκ
200 γρ. σταφίδες
40 γρ. baking powder


Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τις σταφίδες,το κονιάκ και το ηλιέλαιο για περίπου
ένα τέταρτο της ώρας.

DSC_0007

Χτυπάμε σε άλλο μπολ,με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα,το βούτυρο
για μερικά λεπτά να αφρατέψει.

DSC_0008

Συνεχίζοντας να χτυπάμε προσθέτουμε τη ζάχαρη.

DSC_0011

Αδειάζουμε στο μπολ το μείγμα με τις σταφίδες.
Τελειώνοντας προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι που στο μεταξύ
έχουμε ανακατέψει με το baking.

DSC_0012

Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,
με αντιστάσεις πάνω κάτω,στους 200 βαθμούς C για περίπου 20 λεπτά.

DSC_0015

Βγάζουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

DSC_0053

Συνταγή από γνωστή εταιρεία αλεύρων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...