Print Friendly and PDF

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τορτελίνια σε σάλτσα καπνιστής πάπρικας με γιαούρτι

Spice up your life!
DSC_0019

Υλικά
1 πακέτο τορτελίνια
15 γρ. πελτέ ντομάτας

για τη σάλτσα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
30 ml. ελαιόλαδο
10 γρ. καπνιστή πάπρικα(θα βρείτε σε καλά μπαχαράδικα ή καταστήματα με ξηρούς καρπούς)
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σάλτσα σε μπολ.

DSC_0003

Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
σε κατσαρόλα με άφθονο νερό, 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και τον πελτέ.


DSC_0004

Στραγγίζουμε και ενώνουμε με τη σάλτσα.

DSC_0005

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με κεφαλοτύρι τριμμένο!
ΣΗΜ:Έχει σημασία η πάπρικα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι
ΚΑΠΝΙΣΤΗ και όχι απλή!!

DSC_0018

Συνταγή από το “Μαγειρεύοντας οικονομικά”.

6 σχόλια:

  1. η αγαπημενη μου μακαροναδα!!! αντι για τορτελινια χρησιμοποιώ και κριθαράκι ή κοφτό μακαρόνι! σουπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενα βραβειο σας περιμενει ελατε να το παραλαβετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτα μου,ευχαριστώ πολύ αλλά ποια είναι η σελίδα σου?

      Διαγραφή
  3. Αν τσιγαρίσω την πάπρικα σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς ελαιόλαδο), θα πλησιάσει κάπως την καπνιστή πάπρικα;
    Ευχαριστώ!

    Σύλβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύλβια μου νομίζω ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο!!!

      Διαγραφή
  4. Κοριτσια καλημερα τα εφτιαξα χθες αλλα δεν ηταν καθολου ωραια.Η παπαρικα παροτι σου αφηνε καπνιστη γευση δεν διαλυθηκε μεσα στο γιαουρτι με αποτελεσμα να την καταλαβαινεις μεσα στο στομα σαν σκονη.Επισης σου αφηνε μια επιγευση εντονης λαδιλας.Δεν ξερω αν εκανα εγω κατι λαθος ή αν δεν ηταν στις γευσεις μας αλλα τις πεταξα και στενοχωρηθηκα πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...