Υλικά
4 ζουμερά λεμόνια(χυμό και ξύσμα)
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
4 αβγά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βάζουμε πάνω σε χαμηλή
φωτιά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά,ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το
μίγμα να πήξει ελαφρά.
Αδειάζουμε σε καθαρό βάζο περνώντας την κρέμα από ένα σουρωτήρι,
για να είναι εντελώς λεία και αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Όσο κρυώνει το μίγμα δένει και γίνεται σαν μαρμελάδα.
Διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον μία βδομάδα.
ΣΗΜ:Το lemon curd είναι μια κρέμα λεμονιού πραγματικά υπέροχη
όταν την ανακατέψουμε με γιαούρτι ή και παγωτό,αν την βάλουμε σαν
κρέμα σε τούρτες ή τάρτες, γέμιση σε cupcakes ή ακόμη και πάνω
σε φρυγανισμένο ψωμί.
Συνταγή του κ. Γιώργου Γεράρδου.
Μονο 4 υλικά, και ενα τελειο αποτέλεσμα! Θα τη δοκιμάσω και εγω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πανευκολη διαδικασία! Ευχαριστούμε θα δοκιμαστεί!! Μέχρι τώρα την έκανα με κρόκους μόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύκολη, νομίζω δεν θα αντισταθώ, θα την χρησιμοποιήσω αύριο κιόλας σε cupcakes. Να είσαι καλά Αλεξάνδρα για τις υπέροχες συνταγές που μας προτείνεις, είσαι φοβερή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα γλυκο φιλι για την πιο γλυκια εορταζουσα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρονια Πολλα, χαρουμενα κ γλυκα!!
Εβιτα
Εβιτάκι μου γλυκό,
Διαγραφήπόσο πολύ σ'ευχαριστώ γλυκιά μου!!!!!!!!!!!!!!
Να'σαι καλά να μου γράφεις πάντα τα ωραία σου και να με ταξιδεύεις εκει που μόνο ο νους μπορει να σε πάει!!!
Σ'ευχαριστώ πολύ για όλα!!!
Καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορώ αυτή την κρέμα να την χρησιμοποιήσω σε lemon pie?