“Εκτελέστε την”!
Υλικά
για την κρέμα
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
1 πακέτο Flora ,μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένη
1 baking powder
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα σπορέλαιο
για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ταψί με διαστάσεις 37 x27 εκ.βουτυρώνουμε και στρώνουμε
στον πάτο ένα φύλλο.
Σουρώνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα και τα βάζουμε το ένα δίπλα
στο άλλο μέχρι να τελειώσουμε με όλα.
Περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
Βάζουμε το ταψί με τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
C,με αντιστάσεις πάνω κάτω,μέχρι να πάρουν χρώμα,περίπου 15-20 λεπτά.
Στο μεταξύ σε μεγάλο μπολ χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά της κρέμας
και τα ρίχνουμε στα φύλλα αμέσως μόλις πάρουν χρώμα
και τα βγάλουμε από το φούρνο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για άλλα περίπου 40 λεπτά.
Μέχρι να ετοιμαστεί το γλυκό,φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα
μαζί τα υλικά για 5 λεπτά(μετράμε από την ώρα που αρχίζουν να βράζουν).
Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι,το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί να κρυώσει
και με αυτό περιχύνουμε το ζεστό γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.
Αφήνουμε να σταθεί και να τραβήξει όλο το σιρόπι.
Όταν κρυώσει εντελώς σερβίρουμε σε κομμάτια.
κλασσικη γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΣΟ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΙΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΕΣ! ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΚΡΙBΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Βιβή.
ΔιαγραφήΣυμπλήρωσα τις διαστάσεις στη συνταγή.
Ρίξε μια ματιά....
Καλή συνέχεια,
Α.
Καλησπέρα Αλεξάνδρα μου !!!! μόλις την έφτιαξα απλά τέλεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Ελενάκι.
ΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που σας άρεσε!!!
Καλοφάγωτη λοιπόν,
Α.
Υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πρώτη μου "επιτυχία" στα σιροπιαστά! Άρεσε σε όλους!
Και είναι πραγματικά εύκολη!
Ευχαριστούμε Αλεξάνδρα!
πολυ τελεια μπραβο
ΑπάντησηΔιαγραφή