Τρως κόλλημα!!!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 γρ. ζάχαρη
8 μεγάλα αβγά χτυπημένα και σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. βούτυρο
150 γρ. κακάο σκόνη
450 ml. γάλα φρέσκο
150 γρ. καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα φουντούκια
2 πρέζες αλάτι
για την επικάλυψη
400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. άχνη
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι,το αλάτι και το κακάο.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να
αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε 5 λεπτά ακόμη.
Συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα,προσθέτουμε το γάλα.
Προσθέτουμε στο μπολ λίγο λίγο , “πουδραριστά” ,το αλεύρι μέχρι
να σχηματιστεί ένας παχύρευστος χυλός.
Αλευρώνουμε τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί με διαστάσεις 33 x 27 εκ..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου
30 λεπτά,ανάλογα το φούρνο.
Όταν ψηθεί το brownie βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο να λιώσουν.
Όταν είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα
γάλακτος και την άχνη.Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε πάνω στο κρύο brownie.
Εξαιρετικό γλυκό μόνο ή παρέα με το αγαπημένο σας παγωτό!!!
Συνταγή του Β. Μάνδρα.
Πάρα πολύ ωραίο γλυκο!!!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAlexandra den exw logia, apla teleio. To ekana san bash gia th toyrta ths anipsias mou me gemish ganaz kai eklece parastaseis. Se euxaristw gia thn iperoxi suntagh...(sorry gia to greeklish alla kati epathe to pc mou kai de mou alazei th glwssa)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα μου θα μπορούσα μέσα να βάλω κομματάκια σοκολάτας? Έχω αρκετά σοκολατένια αυγά απο το Πάσχα και θα ήθελα να τα αξιοποιήσω...
ΑπάντησηΔιαγραφή