Μια από τις πιο παλιές συνταγές στα τεφτέρια μου,
σήμερα μετά από πολλά πολλά χρόνια,βρήκε ξανά το
δρόμο της για το τραπέζι μας.
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1/2 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ ή καλής ποιότητας σπορέλαιο
500 γρ. περίπου τυρί φέτα
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
330 ml.σόδα (μεταλλικό κουτί)
Εκτέλεση
Ανοίγουμε μπροστά μας ένα ένα τα φύλλα κρούστα και με ένα πινελάκι
τα λαδώνουμε ελαφρά.
Τρίβουμε με το χέρι μας αρκετό τυρί εδώ κι εκεί πάνω στο φύλλο.
Σουρώνουμε και βάζουμε σε ταψί ελαφρά λαδωμένο.
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα αραδιάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο.
Περιχύνουμε με τα αβγά
και τη σόδα.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει
η πίτα μας στην επιφάνεια όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.
Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή χλιαρή και πάντα φρεσκοψημένη.
Μου έκανε έκπληξη η χρήση της σόδας, πραγματικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να την κάνω τούτη την δοκιμή Αλεξάνδρα.
Εγώ πάλι είμαι της εντύπωσης ότι τούτη τη συνταγή την ξέρει αρκετός κόσμος!
ΔιαγραφήΛές να κάνω λάθος;
Ίσως.....
Να τη δοκιμάσεις Πηνελόπη μου είναι το κάτι άλλο!!!
Καλή τσικνοπέμπτη,
Α.
Αλεξάνδρα ούτε κ εγω εχω ξαναδει αυτή την συνταγή! Μου φαίνεται ευκολη και νοστιμη! Μόλις τώρα την εφτιαξα και περιμένουμε να ψηθεί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ !
Αυτη ειναι η πατσαβουροπιτα της μανουλας μου.Τελεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια καποιο λογο ριχναμε και ζαχαρη στο κομματι οταν ημασταν μικρα...Ευχαριστω που μου τη θυμισες.
Καλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να κάνω την ίδια συνταγή και να χρησιμοποιήσω χωριάτικο φύλλο? Δεν είμαι φανατικός οπαδός του φύλλου κρούστας!!
Ματίνα,δεν εχω δοκιμάσει τη συνταγή με χωριάτικο φύλλο και σίγουρα δεν μπορώ να απαντήσω.
ΔιαγραφήΘέλω να πιστεύω όμως ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αν τι δοκιμάσεις κάποια στιγμή γράψε μου εντυπώσεις..
Καλή σου μέρα,
Α.
Φοβερη!πανευκολη πολλη νοστιμη την κανω συνεχως απο τη μερα που την ανακαλυψα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήτην δοκίμασα σήμερα με τη διαφορά οτι πρόσθεσα :
1. στη φέτα άνηθο και λίγο μοσχοκάρυδο
2. στο λάδι τσιγάρισα πιπεριές και τις έριξα μετά πάνω στα τσαλακωμένα φύλλα
Για να δούμε πως θα γίνει...
Τελικά έγινε εκπληκτική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ άνηθος και οι πιπεριές της πάνε τέλεια.
Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!!!