Υλικά
για 4 άτομα
1 κιλό καρότα
1 κρεμμύδι μέτριο προς μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2κ.γ. κάρυ σκόνη
750 ml. ζωμό λαχανικών ή νερό
αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη σάλτσα μαϊντανού
1 ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα από ½ λεμόνι(προαιρετικά)
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
για τα croutons
ψωμί του τοστ κομμένο σε κυβάκια
σκόρδο σκόνη
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και το κάρυ
στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε κομμάτια.
Αφήνουμε να σοταριστούν καλά κι αυτά και σβήνουμε με το ζωμό
λαχανικών ή το νερό.
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 20 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πολτοποιούμε τη σούπα στο μούλτι.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με τη σάλτσα μαϊντανού και τα croutons.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό,το σκόρδο,ανακατεύουμε με το ξύσμα
(αν χρησιμοποιήσουμε) και το λάδι και ταιριάζουμε τη γεύση με αλάτι
και πιπέρι.
για τα croutons
Βάζουμε σε μικρό σκεύος τα κυβάκια του ψωμιού,λαδώνουμε ελαφρά
και πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C μέχρι να
πάρουν χρώμα.
ΣΗΜ:Αν δε μας αρέσει η γεύση από το κάρυ στη σούπα μας,μπορούμε
να βάλουμε τζίντζερ σκόνη ή φρέσκο τριμμένο(με μέτρο,γιατί καίει!).
Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου