Νηστίσιμος και ωραίος!!!
Υλικά
200 ml. ηλιέλαιο
200 γρ. νισεστέ
800 γρ. ζάχαρη
1200 ml. νερό
2 βανίλιες
100 γρ. καβουρδισμένα καρύδια ή αμύγδαλα που έχουμε ξεφλουδίσει
150 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε μέσα σε μεγάλο μπολ τα 5 πρώτα υλικά και τα ανακατεύουμε
με σύρμα καλά να ενωθούν.
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και πάνω σε μέτρια φωτιά,βάζουμε τα 150 γρ.
ζάχαρης,να λιώσουν και να γίνουν καραμέλα.
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ να μην καεί πολύ η καραμέλα,γιατί θα πικρίσει και όλο
το γλυκό στη συνέχεια!!!
Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε
για λίγο να σταθεί και να πέσει η θερμοκρασία της.
Προσθέτουμε με προσοχή,στη ΧΛΙΑΡΗ πλέον καραμέλα,τα υλικά του
μπολ και βάζουμε το μείγμα ξανά πάνω σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά με την καραμέλα και
να πήξει το μείγμα.
Κρατάμε λίγους από τους ξηρούς καρπούς που διαλέξαμε για να στολίσουμε
το γλυκό και τους υπόλοιπους τους ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα.
Αδειάζουμε σε ταψί 35 x20εκ.(εγώ χρησιμοποίησα 33x27 εκ. και
βγήκε λίγο πιο λεπτό).
Στολίζουμε με τους ξηρούς καρπούς που κρατήσαμε και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 40 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε
να σταθεί και να κρυώσει.Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Σίγουρα ο χαλβάς αυτός δεν είναι σαν αυτόν που αγοράζουμε από τα
μαγαζιά ή τα πανηγύρια.
Είναι όμως μια πραγματικά εξαιρετική νηστίσιμη εκδοχή που αξίζει
να δοκιμάσουμε!!!!
Συνταγή από γνωστή εταιρία αλεύρων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν λες "Σίγουρα ο χαλβάς αυτός δεν είναι σαν αυτόν που αγοράζουμε από τα
μαγαζιά ή τα πανηγύρια." τι ακριβώς εννοείς; Που υστερεί; Παλιά είχα δοκιμάσει να φτιάξω αλλά μου κάηκε και δεν ξαναπροσπάθησα!
Kathy by anthomeli
Εννοώ ότι,ναι μεν είναι πεντανόστιμος,δεν έχει όμως εκείνη τη γεύση βουτύρου που έχει ο αγοραστός και κάποιοι από μας έχουμε συνηθίσει!!!!!!!!!
Διαγραφήμμμμ...κι όλο λέω να τον φτιαξω....
ΑπάντησηΔιαγραφήτον εκανα παλιοτερα προσπαθοντας να κανω ολοι την ζαχαρη καραμελα (τουλαχιστον ετσι ελεγε) πραγμα αδυνατο!εγινε λευκος με την υφη του χαλβα!με κουρασε αφορητα.αυτος εδω νομιζω θα βγει σκουρος και με λιγοτερο κοπο!σαφως καλυτερη συνταγη!!!ελενη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξανδρακι μου δεν το πιστευω οτι βγηκε τοοοοσο νοστιμο,σου λεω θα φτιαξω πολλα ταψια και θα στήσω παγκο στα Φαρσαλα χεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενη