Αγαπημένο κέικ καρύδας!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ινδοκάρυδο
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κούπας γάλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.
Θέλει γύρω στην μια ωρίτσα.Δοκιμάζουμε με ένα ξύλινο σουβλάκι αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα.
Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. Αναποδογυρίζουμε το κέικ μας σε πιατέλα.
ΣΗΜ:Μπορούμε να πασπαλίσουμε ζάχαρη άχνη.
Μπορούμε να απλώσουμε μερέντα.
Μπορούμε να φτιάξουμε γκανάς σοκολάτας και να καλύψουμε το κέικ.
Τέλος μπορούμε να χτυπήσουμε σαντιγί με λίγη άχνη και βανίλια να καλύψουμε
το κέικ και να πασπαλίσουμε ινδοκάρυδο(έτσι το φτιάχνω εγώ τα Χριστούγεννα).
Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ινδοκάρυδο
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κούπας γάλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.
Θέλει γύρω στην μια ωρίτσα.Δοκιμάζουμε με ένα ξύλινο σουβλάκι αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα.
Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. Αναποδογυρίζουμε το κέικ μας σε πιατέλα.
ΣΗΜ:Μπορούμε να πασπαλίσουμε ζάχαρη άχνη.
Μπορούμε να απλώσουμε μερέντα.
Μπορούμε να φτιάξουμε γκανάς σοκολάτας και να καλύψουμε το κέικ.
Τέλος μπορούμε να χτυπήσουμε σαντιγί με λίγη άχνη και βανίλια να καλύψουμε
το κέικ και να πασπαλίσουμε ινδοκάρυδο(έτσι το φτιάχνω εγώ τα Χριστούγεννα).
Epanerxomai stin idia syntagi isws gia triti fora!Efkolo,nostimo kai panta entyposiazei!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά άψογο το κέϊκ...!!!!!!Από τα καλύτερα..!!...Συγχαρητήρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήPoli kalo to keik. nomizw pos i sokolata to kanei kai apogeiwnetai!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν ειναι πολυ η ζαχαρη για την ποσοτητα αλευριου που εχει?η αλλη συνταγη για κεικ ινδοκαρυδο εχει τη μιση ποσοτητα ζαχαρης αλλα αναφερεις οτι ειναι παρομοια στη γευση..πως γινεται αυτο??
ΑπάντησηΔιαγραφήapla teleiooooooooooooooo sicharithria kalh mou!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπεντανοστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελειο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα υλικά είναι για τη φόρμα τη κλασσική την στρογγυλή με την τρύπα ή για την φόρμα την μικρή της φωτογραφίας?
Ευχαριστώ!
Ta ulika einai gia klasiki strogili forma.H forma tis fotografias einai makrosteni alla ki auti einai megali!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήA.
Καλη χρονια με υγεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κανω το κεΐκ για αλλη μια φορα!!!ειναι το αγαπημενο μας!
Σ'ευχαριστω!
Μπορουμε αντι για βουτυρο να βαλουμε σπορελαιο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορουμε αντι για βουτυρο να βαλουμε σπορελαιο?
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραίο εγινε μόνο λίγο γλυκό
ΑπάντησηΔιαγραφή