Έψαξα,διάβασα,ρώτησα
και τελικά κατέληξα σε αυτή τη συνταγή,
για πραγματικά μοναδική πορτοκαλόπιτα.
Ένα πάντρεμα 3 διαφορετικών συνταγών,
δίνει μια πορτοκαλόπιτα ευωδιαστή
αφράτη και ζουμερή,
που είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει πολύ σε όλους.
Υλικά1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
11/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
για το σιρόπι
1 κούπα χυμό από πορτοκάλι
2 1/4 κούπας ζάχαρη
2 1/4 κούπας νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά,εκτός από τα φύλλα,σε μπολ και τα χτυπάμε
με το μίξερ για μερικά λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Παίρνουμε ένα–ένα τα φύλλα,τα σουρώνουμε και τα κόβουμε
με το χέρι μας στα 4.
Όταν τα κόψουμε όλα τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το χτυπημένο
μείγμα και τα ανακατεύουμε καλά!
Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε όλο το μείγμα απλώνοντας το ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30
λεπτά,μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά
(μετράμε από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός).
Με μεγάλη κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι
στο κρύο γλυκό,μέχρι να το πιει όλο.
Δοκιμάστε την και είμαι σίγουρη ότι θα σας κατακτήσει με την απίθανη γεύση της!!
για πραγματικά μοναδική πορτοκαλόπιτα.
Ένα πάντρεμα 3 διαφορετικών συνταγών,
δίνει μια πορτοκαλόπιτα ευωδιαστή
αφράτη και ζουμερή,
που είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει πολύ σε όλους.
Υλικά1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
11/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
για το σιρόπι
1 κούπα χυμό από πορτοκάλι
2 1/4 κούπας ζάχαρη
2 1/4 κούπας νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά,εκτός από τα φύλλα,σε μπολ και τα χτυπάμε
με το μίξερ για μερικά λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Παίρνουμε ένα–ένα τα φύλλα,τα σουρώνουμε και τα κόβουμε
με το χέρι μας στα 4.
Όταν τα κόψουμε όλα τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το χτυπημένο
μείγμα και τα ανακατεύουμε καλά!
Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε όλο το μείγμα απλώνοντας το ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30
λεπτά,μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά
(μετράμε από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός).
Με μεγάλη κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι
στο κρύο γλυκό,μέχρι να το πιει όλο.
Δοκιμάστε την και είμαι σίγουρη ότι θα σας κατακτήσει με την απίθανη γεύση της!!
Όντως η καλύτερη πορτοκαλόπιτα που κυκλοφορεί!!! Η μαμά μου καυχιόταν για τη δική της μέχρι που δοκίμασε αυτήν εδώ!!Εξαιρετική!! Την έφτιαξα προχθές μαζί με παγωτό...δε χρειάζεται να πω ότι σήμερα δεν υπάρχει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΙωάννα
αγαπημένο γλυκό! αυτό που κάνω διαφορετικά είναι ότι αντί να ανακατέψω τα φύλλα με το μίγμα, απλώνω τα φύλλα στο ταψί και τα αφήνω να ξεραθούν αρκετές ώρες ή κ μια νύχτα και μετα περιχύνω με το μιγμα κ ψήνω. δίνει στα φύλλα άλλη υφή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχως δεν μπορώ να την πετύχω.
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραία πορτοκαλόπιτα, αλλά θέλει το μισό σιρόπι....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά είναι η πιο τέλεια πορτοκαλόπιτα που έχω δοκιμάσει και τη διαφορά την κάνει ο χυμός πορτοκαλιού στο σιρόπι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα μπράβο σου, την έκανα μαζί με τον μεγαλο γιο μου (3,5 χρονών) και την απολαμβάνουμε τώρα όλοι μαζί, απλά έβαλα τη μισή ποσότητα ζάχαρης και μισή κούπα ελαιόλαδο, το αποτέλεσμα τέλειο γαργαλάει τον ουρανίσκο. Θα δοκιμάσω και τις άλλες συνταγές γιατί πρώτη φορά τρώω πορτοκαλόπτα.Ευχαριστώ Ιωάννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα καλησπέρα φτιάχνω τη συγκεκριμμένη πορτοκαλόπιτα εδώ και δύο χρόνια που ανακάλυψα στο block σου και γίνεται πραγματικά τέλεια αλλά έχω μια απορία μερικές φορές πίνει όλο το σιρόπι και άλλες περισσεύει αρκετό όπως γράφει και φίλη πιο πάνω.Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί ?Ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΕίσαι σίγουρη ότι όλες τις φορές το γλυκό σου έχει κρυώσει το ίδιο καλά και το σιρόπι σου είναι πολύ ζεστό όπως το κατεβάζεις από τη φωτιά;
Μόνο εκεί μπορώ να υποθέσω πως υπάρχει κάποια διαφορά και σου δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα.
Για πρόσεξε το...
Φιλάκια πολλά από μένα και καλή συνέχεια,
Α.
Σε ευχαριστω πολυ θα το προσεξω την επομενη φορα
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραία σύναψη όμως
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ρωτήσω κάτι 11/4 λάδι;διαβάζω καλά;
Αλεξάνδρα μου, και αυτή η συνταγή, ΥΠΕΡΟΧΗ !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έκανα σε μισή δόση γιατί δεν είχα όλα τα υλικά, και πραγματικά ΔΕΝ έμεινε τίποτις !!!
Υ.Γ : (επειδή είμαι πολύ τύπος του "πετιμεζιού" , στο σιρόπι , μείωσα λίγο την ζάχαρη και έβαλα μισό φλυτζανάκι πετιμέζι και έγινε το χρώμα του σιροπιού λίγο πιο κόκκινο)
Την πρώτη μέρα τέλεια τη δεύτερη έσφιξε και στέγνωσε κάπως.γιατι;
ΑπάντησηΔιαγραφή