Υλικά
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και πλυμένες πολύ καλά, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 λεμόνια το χυμό
150 ml. ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις σουπιές και τις βάζουμε σε άδεια κατσαρόλα μαζί
με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και
να λιώσουν σκόρδα και κρεμμύδια.
Αν σ’ αυτό το διάστημα το φαγητό χρειαστεί νερό προσθέτουμε ζεστό.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτουμε στο φαγητό το ελαιόλαδο,
το χυμό από τα λεμόνια,το αλάτι,το πιπέρι και τη ρίγανη.
Αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου.
Συνταγή από το Οψοποιών Μαγγανείαι(καλογηρική μαγειρική).
Καλησπέρα γλυκιά μου Αλεξάνδρα..εξαιρετική μέσα από την απλότητά της η πρόταση σου για τις σουπιές..νάσαι καλά που δεν σταματάς να αναδεικνύεις πάντα το μοναδικά ιδιάίτερο....Κ.Ν.Φάληρο.
ΑπάντησηΔιαγραφή