Κορυφαία!!
Υλικά
1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κούπας μαργαρίνη λιωμένη και χλιαρή
2 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.γ. σόδα
1 1/2 κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
1 1/2 κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπας σταφίδες αλευρωμένες
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε αλεύρι και baking.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για να λιώσει.
Προσθέτουμε στο μείγμα κανέλα,γαρύφαλλο,ξύσμα πορτοκαλιού,
κονιάκ,αλάτι και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε τη σόδα με το χυμό από το πορτοκάλι πάνω από το μπολ
και το αδειάζουμε στο μείγμα.Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα αλεύρι – baking και τέλος τις
αλευρωμένες σταφίδες.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με 11 θήκες για cupcakes.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 25 λεπτά.
Αφήνουμε τα κεκάκια να σταθούν και να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Γίνονται ακόμη πιο νόστιμα όσο περνάνε οι μέρες!
Συνταγή της κ. Μπαρμπαρίγου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΣΟΥ!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΗ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΗ συνταγή που ψάνεις είναι αυτή:
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/express_5.html
Καλή απόλαυση,
Α.
Υπεροχα !!! Μολις τα εβγαλα απο το φουρνο,ειναι καταπληκτικα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜονο που αλλαξα τις γευσεις (εβαλα ξυσμα λεμονιου και εκχυλισμα
βανιλιας) επειδη δεν αρεσει η κανελα στα παιδια!!
Μπραβο Αλεξανδρα μου,στα μετρα μου ηταν η συνταγη!!
Φιλακια!
Τα cupcakes που μας πρότεινες Αλεξάνδρα μου έγραψαν ιστορία!!!απίστευτη γευση!!!!αν μας πρότεινες κ κάποια άλλη συνταγή με φράουλες παρόμοια εύκολη με αυτη τι να σου πω....ευχαριστούμε όλοι μας..φιλάκια πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σται καλά κορίτσια:)
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή.
Πραγματικά είναι πολύ νόστιμα τα κεκάκια αυτά.
Καιτούλα μου,για τη συνταγή που ρωτάς..ρίξε μια ματιά εδώ:
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/muffins_6929.html
Είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθείται και με αυτά!!!
Φιλάκια πολλά από μένα,
Α.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με 11 θήκες για cupcakes.?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον ήθελες να γράψεις με 12 θήκες αλλα κεκτημένη ταχύτητα φαντάζομαι...
Οπως πάντα οι συνταγές αλλά και οι φωτογραφίες σου άψογες!!!
Οχι καλή μου δεν είναι λάθος,ακριβώς αυτό που γράφω ήθελα να γράψω.
ΔιαγραφήΤο μείγμα είναι για 11 cupcakes!
Ελπίζω να τα δοκιμάσεις..
Φιλάκια,
Α.
Καλημέρα! Φαίινονται όντως καταπληκτικά. Μήπως μπορείς να προτείνεις και κάποιο σχετικό γλάσο για να τα στολίσω (Άγιος Ανδρέας αύριο...)? Ή θα χαλάσω τη γεύση τους?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεις να φτιάξεις ενα απλό γλάσο ανακατεύοντας αχνη κοσκινισμένη με λιγο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα για εξτρα άρωμα.
ΔιαγραφήΠροσοχή στο χυμο!!!!Τον προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να πάρουμε τη ρευστότητα που θέλουμε!!!
Καλή επιτυχία!!!
Α.
Ευχαριστώ πολύ πολύ για την άμεση απάντηση! Ξεκινάω!
Διαγραφήκαλημερα!!!!θα μπορουσα να κανω αυτη τη συνταγη σαν κεικ?θα μου βγει καλο?ή μηπως τα υλικα δεν επαρκουν για μια φορμα του κεικ?δεν εχω θηκουλες και το κεικ μας βολευει περισσοτερο.και αν δεν βαλω σταφυδουλες πηραζει?ευχαριστω πολυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγάπη μου η ποσότητα αυτών των υλικών για κέικ είναι παρα πολύ μικρή μόλις 1 1/2 κούπας αλεύρι!!!
ΔιαγραφήΟπότε δυστυχώς δεν γίνεται να φτιάξεις κεικ με αυτή τη συνταγή.
Τωρα αν διπλασιάζοντας τα υλικά μπορει να γίνει, δεν μπορω να σου απαντησω σίγουρα γιατί δεν το εχω δοκιμάσει
και κάποιες συνταγές δε βγαίνουν απλά και μόνο διπλασιάζοντας τις ποσότητες των υλικών!!!
Αυτά από μένα.
Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις..
Α.
Εξαιρετικά και πανεύκολα! Έγιναν όπως ακριβώς τα περιμέναμε (και χωρίς το κονιάκ, λόγω ορίου ηλικίας...)! Ευχαριστούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή