Print Friendly and PDF

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Γιαουρτόπιτες με ντιπ γιαουρτιού

Γεύση στο maximum!!!

DSC_0010

Υλικά

για το ντιπ
1 αγγουράκι
210 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.γ. ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. άνηθο
60 γρ. φέτα
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσ
α


για τις πίτες
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 – 340 γρ. αλεύρι
6 κ.σ. νερό ανθρακούχο
3 κ.γ. ξερή μαγιά
2 κ.γ. ζάχαρη
3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ντιπ.
Αφαιρούμε τα σπόρια από το αγγουράκι,τρίβουμε και αλατίζουμε με
το αλάτι της συνταγής.Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά  και το στύβουμε.
Το βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής
για το ντιπ.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον 1 κ.γ. περίπου αλάτι αφού πρώτα
δοκιμάσουμε το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο
μέχρι να ετοιμάσουμε τις πιτούλες.

DSC_0092

Για τις πίτες.
Ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το ανθρακούχο νερό,τη ζάχαρη,
το γιαούρτι και το λάδι.
Σιγά – σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και το μαύρο σουσάμι.

DSC_0086

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

DSC_0090

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 – 6 μέρη.
Ανοίγουμε μακρόστενες πίτες με την βοήθεια ενός πλάστη.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες.

DSC_0097

Σερβίρουμε τις πίτες συνοδεύοντας με το δροσερό ντιπ.

DSC_0011

Η συνταγή μόνο για τις πιτούλες είναι από το “Σεφ στον αέρα”.

4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...