Γεύση στο maximum!!!
Υλικά
για το ντιπ
1 αγγουράκι
210 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.γ. ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. άνηθο
60 γρ. φέτα
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
για τις πίτες
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 – 340 γρ. αλεύρι
6 κ.σ. νερό ανθρακούχο
3 κ.γ. ξερή μαγιά
2 κ.γ. ζάχαρη
3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
½ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ντιπ.
Αφαιρούμε τα σπόρια από το αγγουράκι,τρίβουμε και αλατίζουμε με
το αλάτι της συνταγής.Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και το στύβουμε.
Το βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής
για το ντιπ.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον 1 κ.γ. περίπου αλάτι αφού πρώτα
δοκιμάσουμε το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο
μέχρι να ετοιμάσουμε τις πιτούλες.
Για τις πίτες.
Ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το ανθρακούχο νερό,τη ζάχαρη,
το γιαούρτι και το λάδι.
Σιγά – σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και το μαύρο σουσάμι.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 – 6 μέρη.
Ανοίγουμε μακρόστενες πίτες με την βοήθεια ενός πλάστη.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες.
Σερβίρουμε τις πίτες συνοδεύοντας με το δροσερό ντιπ.
Η συνταγή μόνο για τις πιτούλες είναι από το “Σεφ στον αέρα”.
Μπαίνει σίγουρα στα must do!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινονται απίστευτα νόστιμες!
Μιαμ μιαμ Δευτεριάτικα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπανευκολες!! και φαινονται πολυ ωραίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολες και ωραίες! Θα δοκιμαστούν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια Αλεξάνδρα μου