Υλικά
2/3 κούπας βούτυρο
1 κ.γ. ζάχαρη
2/3 κ.γ. αλάτι
1 αβγό
2-3 κ.σ. κρύο νερό
2 κούπες αλεύρι
για το πασπάλισμα
παρμεζάνα
βότανα Προβηγκίας ή άλλα αποξηραμένα βότανα της επιλογής μας
χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο,τη ζάχαρη,το αλάτι,το αβγό και το νερό.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα,όσο γίνεται, τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ το μείγμα!!
Ανοίγουμε με το ζυμαράκι μας σε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια σε αντικολλητικό ταψί και τα πασπαλίζουμε
με την παρμεζάνα
ή τα μυρωδικά και το χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C,σε προθερμασμένο φούρνο,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι τα κρακεράκια μας να πάρουν
ελαφρώς χρώμα.
Αχ παναθεμα τα, και αμα φας ένα θες και δευτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έχω κάνει πάμπολλες φορές και με προτίμηση ρίγανη και κεφαλοτύρι από πάνω. Φανταστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για άλλη μια φορά και άλλη μια συνταγή.
Ελένη
Χριστός Ανέστη
ΔιαγραφήΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ελένη μου:)
Χαίρομαι παρα πολύ όταν βλέπω σχόλιο σε συνταγές που δεν ξέρω αν εχουν δοκιμαστεί και χαίρομαι ακόμη περισσότερο όταν αυτά είναι τόσο όμορφα όσο το δικό σου.
Να'σαι καλά Ελενάκι μου.
Σου στέλνω την αγάπη μου και την υπόσχεση ότι η ποιότητα των συνταγών που θα επιλέγω θα είναι πάντα το ίδιο υψηλή!!!!
Α.
Πολυ καλα!!!!Την επομενη φορα θα κανω διπλη δοση.Ευκολα κ γρηγορα κ για να φτιαξεις κ τελευταια στιγμη!
ΑπάντησηΔιαγραφή