Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Κέικ καρότου

Μια δοκιμή θα σας πείσει…

DSC_0024

Υλικά
4 κούπες καρότο τριμμένο
1/2 κούπας σταφίδες
1/2 κούπας καρύδια χοντροκομμένα
1 3/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
4 αβγά
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. baking powder
2 κ.γ. σόδα φαγητού
1 κ.γ. κανέλα
2 βανίλιες


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.

DSC_0001

Ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα και το αλεύρι.

DSC_0002

Ανακατεύουμε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

DSC_0003

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διαστάσεις 22x32 εκ..

DSC_0004

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C ,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά.Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε,συνοδεύουμε με υπέροχο γλάσο cream cheese.

DSC_0034

Συνταγή από το” Σεφ στον αέρα”.

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό κέικ και υπέροχη παρουσίαση (όπως πάντα)!
    Καλή εβδομάδα Αλεξάνδρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...