Print Friendly and PDF

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ρόστο

Καλή όρεξη!!!

DSC_0079


Υλικά
για 3 μερίδες
700 γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια όχι πολύ μεγάλα
σκόρδο κομμένο σε φετάκια
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι,πιπέρι
ζεστό νερό
3/4 από ένα κουτί κον κασέ
1 κ.σ. κέτσαπ ή ζάχαρη


Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
Τρυπάμε λίγο κάθε κομμάτι και βάζουμε μια φέτα σκόρδο.

DSC_0064

Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και
σοτάρουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος.

DSC_0065

Όταν είναι  έτοιμο το κρέας,προσθέτουμε μέσα και το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε λίγο ακόμη και προσθέτουμε τη δάφνη,το μπαχάρι,αλάτι και πιπέρι.

DSC_0067

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας μπόλικο ζεστό νερό,σχεδόν να σκεπάζει
το κρέας.Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.

DSC_0068

Λίγο πριν μείνει το φαγητό μόνο με το λαδάκι του και ενώ έχει ακόμη
ζουμάκι,προσθέτουμε το κον κασέ και την κέτσαπ ή τη ζάχαρη.

DSC_0069

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα,μέχρι να μείνει το κρέας με τη σαλτσούλα του.
Σερβίρουμε με ρύζι, κοφτό ή χοντρό μακαρόνι.

DSC_0075

3 σχόλια:

  1. Δηλαδή κοκκινιστό! Κι εγώ έτσι το κάνω μόνο που δεν βάζω σκόρδο
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι η πρωτη φορα που θα το κανω και θελω να δω αν θα με παρει ο χρονος..
    Ποση ωρα θελει περιπου..? (ολο μαζι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακολουθωντας την παλια συνταγη της μαμας μου τοσκορδο το κοβω σε ψιλα καμματακια σ'ενα μπωλ και προσθετω αλατι και πιπερι και μ'αυτο γεμιζω τις τρυπες που ανοιγω στο μοσχαρι.Τελος προσθετω και αρκετα φρεσκα κρεμμυδακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...