Καλή όρεξη!!!
Υλικά
για 3 μερίδες
700 γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια όχι πολύ μεγάλα
σκόρδο κομμένο σε φετάκια
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι,πιπέρι
ζεστό νερό
3/4 από ένα κουτί κον κασέ
1 κ.σ. κέτσαπ ή ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
Τρυπάμε λίγο κάθε κομμάτι και βάζουμε μια φέτα σκόρδο.
Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και
σοτάρουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος.
Όταν είναι έτοιμο το κρέας,προσθέτουμε μέσα και το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε λίγο ακόμη και προσθέτουμε τη δάφνη,το μπαχάρι,αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας μπόλικο ζεστό νερό,σχεδόν να σκεπάζει
το κρέας.Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Λίγο πριν μείνει το φαγητό μόνο με το λαδάκι του και ενώ έχει ακόμη
ζουμάκι,προσθέτουμε το κον κασέ και την κέτσαπ ή τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα,μέχρι να μείνει το κρέας με τη σαλτσούλα του.
Σερβίρουμε με ρύζι, κοφτό ή χοντρό μακαρόνι.
Δηλαδή κοκκινιστό! Κι εγώ έτσι το κάνω μόνο που δεν βάζω σκόρδο
ΑπάντησηΔιαγραφήkathy by anthomeli
Ειναι η πρωτη φορα που θα το κανω και θελω να δω αν θα με παρει ο χρονος..
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοση ωρα θελει περιπου..? (ολο μαζι)
Ακολουθωντας την παλια συνταγη της μαμας μου τοσκορδο το κοβω σε ψιλα καμματακια σ'ενα μπωλ και προσθετω αλατι και πιπερι και μ'αυτο γεμιζω τις τρυπες που ανοιγω στο μοσχαρι.Τελος προσθετω και αρκετα φρεσκα κρεμμυδακια.
ΑπάντησηΔιαγραφή