Κέικ με γεύση καφέ;
Αποστολή εξετελέσθη!!!
Υλικά
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια αβγά
150 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κ.γ.baking powder ( ή αλεύρι απλό+2 κ.γ. γεμάτα baking powder)
1 κ.σ. ζεστό ή χλιαρό,νερό ή γάλα,ανακατεμένο με
1 ½ με 2 κ.σ. νεσκαφέ (αν θέλουμε ελαφρώς πιο έντονη τη γεύση του καφέ)
μια πρέζα αλάτι
για το γλάσο μόκας
110 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. βούτυρο μαλακό
1 ½ κ.σ. νεσκαφέ ανακατεμένο με
1 κ.σ. χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και μαζί με κάθε αβγό προσθέτουμε και
μια κ.σ. από το μείγμα με το αλεύρι.
Χτυπάμε καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι,το αλάτι,χτυπάμε για λίγο να ενωθούν
και ρίχνουμε το μείγμα με το νες με το νερό ή το γάλα.
Ξαναχτυπάμε για λίγο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διαστάσεις 22x11 εκ.
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C περίπου
35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν την βυθίσουμε
στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε σε σχάρα
να κρυώσει εντελώς.
για την κρέμα.
Χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο να ενωθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα καφέ με νερό και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Καλύπτουμε το κέικ με το μείγμα και στολίζουμε αν έχουμε με κόκκους καφέ.
Αν θέλουμε,μπορούμε να χωρίσουμε το κέικ στη μέση και να βάλουμε την
κρέμα στο κέντρο.
Διαλέγουμε ό,τι μας αρέσει περισσότερο.
Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.
Μήπως να το φωτογράφιζες καλύτερα δίχως το γλάσσο...?ούτε το χρώμα,ούτε η υφή του χτυπάνε ωραία στο μάτι..αντιθέτως!Φιλικά,επειδή όλα τα άλλα τα λιμπίζεται κανείς από τις φωτο σου και μόνο ,ενώ αυτό..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ακριβώς θες να δεις δηλαδή;
ΔιαγραφήΔεν βλέπεις εκεί που είναι κομμένο το κέικ πόσο αφράτο είναι ;;
Πφφφ..
Μια χαρά είναι οι φωτογραφίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μια χαρά θα φαγωθεί.. Φαίνεται πολύ νόστιμο!
Και εγω θα συμφωνησω οτι ειναι (οπως πάντα) εξαιρετικές οι φωτογραφίες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι οσο για την γεύση του....δεν υπάρχουν λόγια!!!!
Παίρνω το κομμάτι μου και πάω για καφέ!!!
Τέλεια!!!
πολυ καλο φαινεται!!ενα κομματακι τωρα θα το ετρωγα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΦΡΟΔΙΤΗ
Οι φωτογραφίες είναι όντως εξαιρετικές! Μου ρχεται να δαγκώσω την οθόνη του Η/Υ!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήti na po den ksero,to gluko den mou vghke katholou kalo ektos tou oti to psipsa 10 lepta parapano apo thn ora pou les htan laspomeno,oso gia to glaso upervollikh h axnh sthn geush, :-(
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έφτιαξα και πραγματικά πολύ καλό...Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν γίνεται να χρησιμοποιηθεί μια άλλη πρόταση ως προς το γλάσο μόκας?...Διότι δεν μου άρεσε και τόσο....Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρουσα τη συνταγή.
Μια άλλη πρόταση για γλάσο είναι αυτή:
Υλικά
2 κ.γ. espresso στιγμής
2 κ.γ. βραστό νερό
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2/3 κούπας άχνη κοσκινισμένη +2κ.σ. επιπλέον
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το βραστό νερό με τον καφέ να διαλυθεί καλά.Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.Τέλος ενώνουμε με τη ζάχαρη.Θέλουμε να είναι λείο το μίγμα γι'αυτό ανακατεύουμε πολύ καλά.Αν βγει πολύ πηχτό αραιώνουμε με μερικές σταγόνες νερό.
Ελπίζω να σου αρέσει περισσότερο.
Περιμένω τις εντυπώσεις σου αν το δοκιμάσεις...
Να έχεις μια όμορφη μέρα,
Αλεξ.
Αλεξάνδρα είσαι υπέροχη! Θα θελα να σε ρωτήσω αν έχεις δοκιμάσει στέβια στις συνταγές σου. Στην προκειμένη περίπτωση (στο κέικ μόκα) πόση πιστεύεις είναι η κατάλληλη ποσότητα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε εκτίμηση, Μάρθα
Μάρθα μου καλησπέρα.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τα καλά σου λόγια!!
Λυπάμαι που δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση σου, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου ΣΤΕΒΙΑ!!
Καλή συνέχεια από μένα,
φιλάκια πολλά,
Α.
το κεικ φένεται νοστιμότατο !! αλλά ήθελα να ρωτήσω σε τί μέγεθος φόρμας αναφέρεται??
ΑπάντησηΔιαγραφήTo γραφω αγαπη μου 22χ11 εκ.!
ΔιαγραφήΕγω ηθελα να πω ότι ποτέ μου δεν πέτυχα συνταγή από το διαδίκτυο, ενώ μια χαρά καταφέρνω ότι δοκιμάσω από τις διάφορες μαγειρικές. ¨εχω πετάξει σχεδόν όλα όσα έφτιαξα από το διαδ/ο. Απόψε είχα επιχειρήσει το κεικ μοκας για τρίτη φορά. παταγώδης αποτυχία! Μετά άνοιξα τυχαία την Παραδείση και ελεγε για γλάσο μόκας με ζαχαρούχο γάλα σιγουρα θα μου πετυχει. Όσο για αύριο που περιμένω τα παιδιά μου θα πάρω γλυκό από ζαχαροπλαστείο. Ναστε καλά !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η συνταγή θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί ! Ειναι απαράδεκτη !
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαιδιά την έφτιαξα και βγήκε ΤΕ-ΛΕΙ-Α! Το κέικ αφρός και η βουτυρόκρεμα απόλαυση. Βέβαια μετράει και το καλό βούτυρο. Επίσης να πω ότι εγώ τη συνταγή την έψαξα στο google και βασει εικόνας τη διάλεξα, εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά λαχταριστή κι όπως αποδείχθη είναι κιόλας! Συγχαρητήρια κι ευχαριστούμεεε:-)
ΑπάντησηΔιαγραφή