Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Ινδοκάρυδο

Κλασικό και ακαταμάχητο!

DSC_0011

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
8 αβγά
150 ml.γάλα
150 γρ. ινδοκάρυδο
300 γρ. αλεύρι
30 γρ. baking powder

για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
700 ml. νερό
2 κ.σ. χυμό λεμόνι


Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ για 10 λεπτά περίπου.

DSC_0006

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα για άλλα 10 λεπτά να αφρατέψει.

DSC_0007

Ρίχνουμε ένα ένα τ’ αβγά συνεχίζοντας να χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα.

DSC_0008

Προσθέτουμε στο μείγμα το γάλα και χτυπάμε πάλι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

DSC_0009

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ινδοκάρυδο και το baking.

DSC_0005

Ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι σε αυτό του μίξερ.
Χτυπάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα ακόμη με το μίξερ στην πολύ
χαμηλή ταχύτητα,ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα και με
κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. 

DSC_0010

Σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 32 εκ. αδειάζουμε το μείγμα και το
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα
στην επιφάνεια.

DSC_0011

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά (μετράμε
από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).

DSC_0012

Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.

DSC_0023

Αφήνουμε να το τραβήξει όλο και να κρυώσει εντελώς.

DSC_0024

DSC_0025

Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με ινδοκάρυδο,σαντιγί ή παγωτό βανίλια.

DSC_0016

Συνταγή από φυλλάδιο εταιρίας αλεύρων.

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχο γλυκό. Αν το σερβίρεις και με παγωτό τέλειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...