Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Σαν προφιτερόλ

Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!!

DSC_0003              

Υλικά
1 μονό πακέτο φρυγανιές
3/4 κούπας γάλα
1 κ.σ. άχνη

για την κρέμα
350 γρ. μαργαρίνη
250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
4 κ.σ. κακάο
1 1/4 κούπας ζάχαρη
5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί.
Αν θέλουμε,χρησιμοποιούμε γάλα κακάο και παραλείπουμε την άχνη.

DSC_0016

Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές και αραδιάζουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 22x32 εκ.

DSC_0017

Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνω
σε χαμηλή φωτιά.

DSC_0014

Όταν είναι έτοιμη,προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα,το κακάο και τη ζάχαρη.

DSC_0015

Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα,μέχρι να λιώσει πολύ
καλά η ζάχαρη!
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για λίγο.
Δεν το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς!Προσθέτουμε στην κατσαρόλα,
ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα,τα χτυπημένα αβγά.

DSC_0020

Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές.

DSC_0021

Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας,το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε
με τη χτυπημένη σαντιγί.

DSC_0022

Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.

DSC_0023

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.

DSC_0007

ΣΗΜ:Αν δεν μας αρέσουν οι φρυγανιές,μπορούμε να φτιάξουμε
το γλυκό με μπισκότα σαβαγιάρ ή με παντεσπάνι.
Μπορούμε ακόμη να το ετοιμάσουμε σε ατομικά μπολ με σουδάκια,
σπιτικά ή έτοιμα,αφού τα γεμίσουμε με σαντιγί,τα καλύψουμε
στη συνέχεια με την κρέμα σοκολάτας και τέλος τα στολίσουμε πάλι
με σαντιγί.


DSC_0015

Συνταγή με τροποποιήσεις απ’ το Συνταγές της παρέας.

20 σχόλια:

  1. αγαπητή Αλεξάνδρα σ'ευχαριστήσω για τις πολύ ωραίες συνταγές σου, έχω δοκιμάσει αρκετές απ΄αυτες και ομολογώ ότι εγώ και η οικογένεια μου ενθουσιαστήκαμε καθώς και οι φίλες μου. έφτιαξα την παραπάνω συνταγή αλλά η ζάχαρη που έριξα στην σοκολάτα δεν έλιωσε τελείως. μήπως φταίει το γεγονός ότι μου έπεσε λίγη ζάχαρη παραπάνω(1 1/2 κουπα); Κατερίνα Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,Κατερίνα μου.

      Η ζάχαρη δεν έλειωσε γιατί μάλλον δεν την έβρασες όπως πρέπει,δηλαδή σε σιγανή φωτιά για αρκετή ώρα,ώστε να μπορέσει να διαλυθεί καλά!!!!


      Όταν ξαναφτιάξεις το γλυκό κάποια στιγμή αυτό θα προσέξεις!!
      Θα δεις αμέσως τη διαφορά.

      Καλό απόγευμα,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. Απορία! το συγκεκριμένο γλυκό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τούρτα; Εννοώ αν το παγωσω σε φόρμα στρογγυλή που βγαίνει ο περίγυρος θα σταθεί όταν το ανοίξω ή είναι πολύ κρεμώδες και θα τρέχει;
    Αύριο είναι τα γενέθλια της μαμάς μου και πολύ θα ήθελα να της ετοιμάσω μια τουρτίτσα απ' τα χεράκια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μεσημέρι.
      Να χαίρεσαι τη μανούλα σου,να είναι πολύχρονη!!
      Το γλυκό και βέβαια μπορεις να το φτιάξεις όπως λες.
      Οταν ετοιμαστεί και μπει στο ψυγείο σταθεροποιήται και θα βγει μια χαρά από μια κουμπωτή φόρμα!

      Ελπίζω αν το δοκιμάσεις τελικά να σας αρέσει....
      Καλή επιτυχία,
      Α.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Λοιπόν την έφτιαξα και είναι πραγματικά ΑΠΙΘΑΝΗ! Ενθουσιάστηκαν όλοι! Τέλεια σε γεύση και εμφάνιση! Όντως θέλει λίγη υπομονή με την ζάχαρη..κατά τα άλλα πολύ εύκολη συνταγή. Έβαλα φρυγανιές ολικής και από πάνω τρούφα γιατί αυτά είχα σπίτι!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα!

    Επειδή είμαι λιγάκι άσχετη μπορείτε νε μου πείτε τι εννοείτε με το παρακάτω;
    "500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί"
    Υπάρχει έτοιμη στα super markets ή πρέπει να την φτιάξω εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πάρεις ένα κουτί κρέμα γάλακτος των 500 ml.
      Θα το αδειάσεις σε μπολ και με το μίξερ στην δυνατή ταχύτητα θα το χτυπήσεις μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.

      Καλή σου μέρα,
      Α.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα!!
    Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο τέλειο έγινε αυτό το γλυκό!!
    Το φτιάξαμε παρέα με τα παιδάκια μου και εξαφανίστηκε σε χρόνο μηδέν!! Χίλια μπράβο Αλεξάνδρα, ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνταγή.
    Εμείς ως βάση βάλαμε σαβαγιάρ. Η φυτική σαντιγύ βγήκε ένα πολύ παχύ στρώμα, ίσως την επόμενη φορά στρώσω λίγη επάνω από τα σαβαγιάρ για να 'καθίσει' καλύτερα η σοκολάτα και να μη μας φανεί τόσο παχύ το επάνω στρώμα. Και πάλι συγχαρητήρια και ευχαριστώ πολύ!
    Χριστίνα-Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όλα καλά με την συνταγή άλλα τα αυγά που βάζουμε δεν είναι πολλά? στην ουσία είναι ωμά....δεν θα μυρίζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.
      Αν τα υλικά της συνταγής σου δημιουργούν ενδιασμούς για το τελικό αποτέλεσμα μπορει να διαλέξεις κάποια άλλη συνταγή για να δοκιμάσεις....

      Καλή συνέχεια από μένα...
      Α.

      Διαγραφή
  6. Παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε αν αυτό το γλυκάκι μπορεί να καταψυχθεί; Σκέφτομαι μικρά πλαστικά ποτηράκια για κέρασμα σε βάφτιση. Αν ναι, πόσο καιρό πριν μπορώ να το κάνω. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά θα πρέπει να μπορει να γίνει.Δεν το εχω δοκιμάσει όμως και σίγουρα δεν μπορώ να σου απαντήσω.
      Πριν τη βάφτιση φτιάξε το γλυκό και κάνε μια δοκιμή!
      Αλλωστε δεν θα πάει χαμένο ( ;) ) και θα είσαι και σίγουρη για το αν γίνεται αυτό που ρωτάς ή όχι.
      Καλή επιτυχία από μένα...
      Α.

      Διαγραφή
  7. EXEIΣ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ.Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΛΑΤΡΕΨΕΙ.ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕ ΠΑΛΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο σ'ευχαριστω για τα τόσοσ ωραία που μου γράφεις.
      Να'σαι καλα κορίτσι μου :)

      Καλές γιορτές με υγεία σου εύχομαι!!
      Α.

      Διαγραφή
  8. καλημερα.θα σε κουρασω λιγο.το γλυκο πολυ ωραιο σε γευση.τι δεν εκανα σωστα.και δεν
    μου.(σταθηκε,σωστα σαν κοματι).σε ευχαριστω χρονια πολλα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.
      Δεν με κουράζεις καθόλου!

      Η κρέμα γιατί δεν σου στάθηκε πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω το μόνο που μπορώ να υποθέσω πάντα,είναι πως ίσως τα αβγά που έβαλες να ήταν πολύ μεγάλα και την αραίωσαν πολύ με αποτέλεσμα να μην σφίξει όσο έπρεπε!

      Σίγουρα όλα τα μέτρησες σωστά κατά τ' άλλα;

      Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο,λυπάμαι πραγματικά!!
      Δοκίμασε ξανά με περισσότερη προσοχή και είμαι σίγουρη ότι θα σου βγει όπως πρέπει.

      Σου εύχομαι καλές γιορτές και καλή επιτυχία σε ό,τι φτιάχνεις...
      Α.

      Διαγραφή
    2. νασαι παντα καλα! σευχαριστω για ολες τις συνταγες
      .σου ευχομαι καλες γιορτες.
      ενας καλος φιλος....θανασης.

      Διαγραφή
    3. Απλό αλλα ίσως από τα πιο συγκινητικά μηνύματα που εχω διαβάσει ποτέ!!!!

      ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και σ'εσένα φίλε μου !!!!!!
      Α.

      Διαγραφή
  9. Αν και εχω φτιάξει το 50% των συνταγων του blog και ηταν ολες εξαιρετικες ... αυτη τη φορα απέτυχα!
    Εφτιαξα το συγκεκριμένο γλυκό σε φορμα να θυμιζει περισσότερο τουρτα καθώς προοριζόταν για τα γενέθλια της μαμα μας ... ομως κατι δεν πήγε καλα.
    Ακολουθώ με ακριβεια τα βήματα ζυγίζω τα υλικα αλλα παρόλα αυτα η κρεμα αφου κρύωσε είχε βγαλει το βούτυρο απο πάνω και είχε γίνει λευκή ... επιπλέον οταν την έτρωγες εκτος του οτι ήταν πολυ βαρια και γλυκιά δεν ήταν βελούδινη οποως υποθέτω πως θα έπρεπε ... προφανώς κατι δεν εκανα καλα!!!!
    Περα απο αυτη μου την αποτυχια οι συνταγές σου είναι όλες εξαιρετικές και μας έλειψε πολυ να βλέπουμε καινούργιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το εφτιαξα για τα γενεθλια μου και εγινε καταπληκτικο!!!!
    υ.γ. εβαλα ζαχαρη μιση κανονικη και μιση αχνη στο μιγμα!
    παρολο που ειχα αμφιβολια γι τα αυγα στο τελος η μους σοκολατας ηταν εξαιρετικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...