Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Σοκολατένιο κέικ αφρός

Στο γλυκό κόσμο των κέικ!!!

DSC_0010 


Υλικά
200 γρ. αλεύρι
125 γρ. μαργαρίνη
50 γρ. κακάο
1 κούπα καφέ δυνατό (Espresso ή 1 κούπα νερό με 4 κ.γ. Νες καφέ)
250 γρ. ζάχαρη
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1 βανίλια
2 κ.γ. baking powder


Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.

DSC_0043

Προσθέτουμε τα αβγά,το κακάο,το baking powder,τη βανίλια και τον
καφέ και χτυπάμε να ενωθούν.

DSC_0044

DSC_0045

Τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για πολύ λίγο ακόμη.

DSC_0046 

Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα με διαστάσεις
30x11εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς
C με
αντιστάσεις πάνω-κάτω,μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα
όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ,περίπου 40-50 λεπτά.

DSC_0050

Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε
σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

DSC_0001

Απογειώνουμε τη γεύση του υπέροχου αυτού κέικ γλασάροντας με πραλίνα
φουντουκιού.

DSC_0029

Σερβίρουμε!

DSC_0033

Συνταγή του Β. Δρίσκα.

15 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας.Θα βοηθούσε πολύ,να μας λέγατε τον χρόνο ψησίματος,έστω στο περίπου..20,30,40 λεπτά???Η οδοντογλυφίδα,μπορεί να βγαίνει καθαρή στα 30 λεπτά.αλλά ίσως και στα 50.Να μη φύγουμε δηλαδή από την κουζίνα για να ανοιγοκλείνουμε ανά 5λεπτό τον φούρνο και να τρυπάμε το κέικ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μεσημέρι.

      Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 3 τέταρτα,περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα πάντα το φούρνο μας!!

      Το τέστ της οδοντογλυφίδας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!!

      Καλή συνέχεια,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. Το έφτιαξα χθες αλλά παραδόξως δεν έγινε αφράτο αλλά έμοιαζε "λασπωμένο", βέβαια γευστικά ήταν πολύ καλό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα καλή μου φίλη.

    Σίγουρα πριν βγάλεις το κέικ από το φούρνο το δοκίμασες με οδοντογλυφίδα να δεις αν είναι ψημένο μέχρι μέσα;

    Αν δεις στις φωτογραφίες που το έχω κομμένο σε κομμάτι
    φαίνεται ότι το κέικ είναι αφράτο και ψημένο μια χαρά!

    Μάλλον ήθελε να το αφήσεις 5 με 10 λεπτάκια
    επιπλέον να ψηθεί καλά μέχρι μέσα;

    Μήπως να το ξαναπροσπαθήσεις..

    Φιλικά,
    Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα γι'αυτό ακριβώς λέω παραδόξως, ξέρω πως είστε "εγγύηση", και βέβαια το δοκίμασα και μάλιστα το έψησα περίπου 55 λεπτά....δεν είναι άψητο, αλλά δεν είναι και αφράτο...ευχαριστώ για την απάντηση θα το ξαναπροσπαθήσω γιατί μας άρεσε που δεν είναι πολύ γλυκό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φούρνος φταίει άμα δε φουσκώνει. Στο δικό μας φούρνο φουσκώνει μονόμπατα και πρέπει να το γυρνάμε μπρος πίσω στη μέση του ψησίματος.

      Διαγραφή
  5. Μου φαίνεται πολύ παράξενο,αλλά καμιά φορά όλα μπορεί να συμβούν.Τι να πω έπεσες στην περίπτωση φαίνεται.
    Θα περιμένω πάντως να μας πεις τι έγινε αν το ξαναπροσπαθήσεις....

    Πολλά φιλάκια από μένα και καλό Σ/Κ,
    Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μαι και εγω... παρ ολο που κουτσαινω!!!
    Το κεικ το εφτιαξα ετσι οπως το δινει η Αλεξανδρα και ειναι....πως να το περιγραψω...ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!!
    Και εβαλα και Νuttela απο πανω την οποια την αραιωσα με λιγη κρεμα γαλακτος!!!
    Αντε μετα να αγιασεις!!!
    Φιλακια πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Καλημερα,το εκανα το κεικ το σαββατο αλλα μονο γευση καφε δεν ειχε,εβαλα νες καφε γιατι εσπρεσο δεν ειχα,τι να πω...πιο πολυ εμοιαζε με κεικ κακαο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είνα, καλή μου,κέικ κακάο.

      Μάλλον εσύ θεώρησες ότι θα έχει γεύση καφέ επειδή είδες τη μία κούπα στα υλικά.
      Όμως όχι,όπως το λέει και ο τίλος του είναι κέικ σοκολάτας-κακάο.
      Λυπάμαι που σε απογοήτευσε:(

      Καλό απόγευμα
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  8. Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!!!! Δεν έχω λόγια, η γεύση και η υφή του απίστευτες! Εγώ το προχώρησα λίγο ακόμα και το έκοψα και το γέμισα και στη μέση σαν τούρτα. Θέλω να το φάω όλο με τη μία! Απλά δεν μου ξεκόλλησε καλά από κάτω, ίσως βιάστηκα, ίσως φταίει το ταψάκι μου. Δε φαίνεται φυσικά κάτι. Το καθιερώνω! Πολλά ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε πόσα ml είναι η κούπα του καφέ
    της συνταγής.

    Το έφτιαξα και έγινε πολύ αφράτο. Η γεύση του είναι πολύ καλή
    αλλά παραείναι αφράτο. Δεν κόβεται σε ωραίο κομμάτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Σοφία μου.

      Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι πάντα των 250 ml.

      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  10. Τι να πω γι αυτό το κέικ!!!!
    Βαμβάκι!!!!!
    Και φοβερά νόστιμο!!!
    Από τα ξεχωριστά κέικ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aλεξάνδρα μου καλησπερα.Ελπιζω να εισαι καλα.Έχω μια ερώτηση.Μπορω να΄βάλω στη συνταγή νεσ ντεκαφεινε?Το έχεισ δοκιμάσει?Η μηπωσ να παραλείψω τον καφέ?θελω τη γνωμη σου.(Γιατι θελω να φαει και ο μικροσ μου,και εγω που θηλαζω τον μπεμπη).Επειδη ο εσπρεσο θεωρειται δυνατοσ καφεσ.Δωσε μου αν μπορεισ μια εναλλακτικη.Ευχαριστω.Φιλιω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...