Print Friendly and PDF

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ταχινόπιτα στη φόρμα του κέικ

Κολαστείτε!!!

DSC_0021


Υλικά
300 γρ. ταχίνι
300 γρ. ζάχαρη
350 γρ. χυμό πορτοκάλι
400 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
30 γρ. baking powder
50 γρ. σταφίδες ξανθές
50 γρ. καρύδια τριμμένα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το ταχίνι και τη  ζάχαρη και χτυπάμε πολύ
καλά για περίπου ένα δεκάλεπτο στη δυνατή ταχύτητα.

DSC_0001


DSC_0004

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στο μπολ το χυμό
από το πορτοκάλι.

DSC_0007

Ανακατεύουμε σε μπολ με το σύρμα το αλεύρι,το baking,το αλάτι,την κανέλα
και το γαρίφαλο.

DSC_0002

Προσθέτουμε το μείγμα σιγά σιγά μέσα στο μπολ με το ταχίνι χτυπώντας
πάντα στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας χυλός.

DSC_0008

Ανακατεύουμε τα καρύδια και τις σταφίδες με ελάχιστο αλεύρι.

DSC_0003

Τα προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ μαζί με το ξύσμα από πορτοκάλι
και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.

DSC_0009

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο 25 εκ.

DSC_0010

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω στους
180 βαθμούς C για μισή ώρα.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C και ψήνουμε
για άλλη  μισή ώρα.

DSC_0011

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

DSC_0027

Ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε κομμένο σε φέτες και συνοδεύουμε το τσάι ή τον καφέ μας.

DSC_0029

10 σχόλια:

  1. Πόσο νόστιμη και υγιεινή συνταγή μας χάρισες Αλεξάνδρα μου!!!
    Μιαμ μιαμ!!! Την λιγουρεύομαι!!!
    Αλήθεια... Σε cupcakes γίνεται η συγκεκριμένη συνταγή;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μεσημέρι καλή μου.
      Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή.

      Σχετικά με τα cupcakes με πιάνεις αδιάβαστη..
      Δεν το εχω δοκιμάσει,
      δεν βλέπω όμως το λόγο γιατί να μην γίνεται...

      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.
      Καλή συνέχεια
      Αλεξ.

      Διαγραφή
  2. δεν εχω φτιαξει ποτε ταχινοπιτα !Τα υλικα ειναι εξαιρετικα, ειμαι σιγουρη οτι η ταχινοπιτα θα ειναι καταπληκτικη. τοσο ωραιες μυρωδιες και γευσεις!ολες οι συνταγες σου ειναι προσεγμενες και ωραια φωτογραφημενες, ταιριαζουν πολυ στισ γευσεις μου!μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ Ειρήνη μου για τα τόσο όμορφα και ευγενικά λόγια που μου γράφεις.
      Χαίρομαι που ταιριάζουμε στις γεύσεις και σου αρέσουν οι συνταγές και οι φωτογραφίες μου!!!

      Να τη δοκιμάσεις την ταχινόπιτα,αν σου αρέσει το ταχίνι πραγματικά αξίζει τον κόπο!!

      Καλό βράδυ από μένα,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  3. Κάτι τα υλικά, κάτι οι φωτογραφίες, κάτι η υπέροχη παρουσίαση... κολάστηκα!!!
    Μπράβο Αλεξάνδρα μου για τις υπέροχες δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα! υπεροχη συνταγη γενικα και για αυτες τις μερες! ειναι προβλημα με τις ιδιες ποσοτητες να ψησω την πιτα σε μακροστενη φορμα;;;
    ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άρεσε και σε αυτούς που δεν αγαπάνε το ταχίνι!
    Πολύ ωραίο κέικ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τόσα ωραία υλικά η επιτυχία του για μένα ήταν προ-εγγυημένη!!!!!
    Κολασμένη γεύση!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία συνταγή εύγε! !!!
    πρόσθεσα και ταίριαξε πολύ 100 gr καβουρδισμενο σουσάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την φορμα του κέικ την βουτυρωνουμε αλευρωνουμε 'η βάζουμε έτσι σκέτο το μίγμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...