Απίστευτο!!!
Υλικά
200 γρ. αλεύρι + 2 κ.σ. επιπλέον
3 κ.γ. baking powder1 κ.γ. αλάτι
300 ml.γάλα πλήρες ή γιαούρτι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
3 αβγά
1 1/2 κ.σ. πελτέ κοφτό
2 κ.σ. σπορέλαιο
60 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
60 γρ. φέτα χοντροτριμμένη(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το baking powder και το αλάτι.
Διαλύουμε τον πελτέ στο γάλα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού,τα αβγά,το σπορέλαιο,
τη ρίγανη και το μείγμα του πελτέ.
Ενώνουμε με το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την φέτα αν βάλουμε.
Ανακατεύουμε να πάνε παντού στο μείγμα.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα με διαστάσεις 24x11εκ.και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω για 55 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και μεταφέρουμε
σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
ΣΗΜ:Όσο περισσέψει μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη
κλεισμένο καλά σε σακούλα τροφίμων.
Το μείγμα για το ντοματόψωμο είναι υδαρές.
Συνταγή της Κατερίνας Δουλκέρη.
Αλεξάνδρα καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρασα να σε χαιρετήσω και να σου πω ότι το κεικ μήλου με σως σοκολάτας είναι απίθανο. Σε φιλώ κι εγώ και η μπεμπούλα μου.