Print Friendly and PDF

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Χαλβάς Φαρσάλων

Νηστίσιμος και ωραίος!!!

DSC_0001

Υλικά
200 ml. ηλιέλαιο
200 γρ. νισεστέ
800 γρ. ζάχαρη
1200 ml. νερό
2 βανίλιες
100 γρ. καβουρδισμένα καρύδια ή αμύγδαλα που έχουμε ξεφλουδίσει
150 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε μέσα σε μεγάλο μπολ τα 5 πρώτα υλικά και τα ανακατεύουμε
με σύρμα καλά να ενωθούν.

DSC_0036

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και πάνω σε μέτρια φωτιά,βάζουμε τα 150 γρ.
ζάχαρης,να λιώσουν και να γίνουν καραμέλα.
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ να μην καεί πολύ η καραμέλα,γιατί θα πικρίσει και όλο
το γλυκό στη συνέχεια!!!

Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε
για λίγο να σταθεί και να πέσει η θερμοκρασία της.

DSC_0037

Προσθέτουμε με προσοχή,στη ΧΛΙΑΡΗ πλέον καραμέλα,τα υλικά του
μπολ και βάζουμε το μείγμα ξανά πάνω σε μέτρια φωτιά.

DSC_0039

Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά με την καραμέλα και
να πήξει το μείγμα.

DSC_0040

Κρατάμε λίγους από τους ξηρούς καρπούς που διαλέξαμε για να στολίσουμε
το γλυκό και τους υπόλοιπους τους ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα.
Αδειάζουμε σε ταψί 35 x20εκ.(εγώ χρησιμοποίησα 33x27 εκ. και
βγήκε λίγο πιο λεπτό).

DSC_0041

Στολίζουμε με τους ξηρούς καρπούς που κρατήσαμε και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 40 λεπτά.

DSC_0042

Όταν είναι έτοιμο το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε
να σταθεί και να κρυώσει.Σερβίρουμε σε κομμάτια.

DSC_0007

Σίγουρα ο χαλβάς αυτός δεν είναι σαν αυτόν που αγοράζουμε από τα
μαγαζιά ή τα πανηγύρια.
Είναι όμως μια πραγματικά εξαιρετική νηστίσιμη εκδοχή που αξίζει
να δοκιμάσουμε!!!!

DSC_0003

Συνταγή από γνωστή  εταιρία αλεύρων.

5 σχόλια:


  1. Όταν λες "Σίγουρα ο χαλβάς αυτός δεν είναι σαν αυτόν που αγοράζουμε από τα
    μαγαζιά ή τα πανηγύρια." τι ακριβώς εννοείς; Που υστερεί; Παλιά είχα δοκιμάσει να φτιάξω αλλά μου κάηκε και δεν ξαναπροσπάθησα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοώ ότι,ναι μεν είναι πεντανόστιμος,δεν έχει όμως εκείνη τη γεύση βουτύρου που έχει ο αγοραστός και κάποιοι από μας έχουμε συνηθίσει!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. μμμμ...κι όλο λέω να τον φτιαξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τον εκανα παλιοτερα προσπαθοντας να κανω ολοι την ζαχαρη καραμελα (τουλαχιστον ετσι ελεγε) πραγμα αδυνατο!εγινε λευκος με την υφη του χαλβα!με κουρασε αφορητα.αυτος εδω νομιζω θα βγει σκουρος και με λιγοτερο κοπο!σαφως καλυτερη συνταγη!!!ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλεξανδρακι μου δεν το πιστευω οτι βγηκε τοοοοσο νοστιμο,σου λεω θα φτιαξω πολλα ταψια και θα στήσω παγκο στα Φαρσαλα χεχεχεχε
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...