Print Friendly and PDF

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ζυμάρι για πίτσα με αλεύρι ολικής

Ακόμη κι αν δεν είστε της υγιεινής διατροφής…δοκιμάστε το!

DSC_0017


Υλικά
1 φακελάκι μαγιά ξερή (8-9γρ.)ή 30 γρ. φρέσκια
300 ml.χλιαρό ( νηστίσιμη έκδοση) ή 200 ml.νερό και 100ml.γάλα
2κ.σ. λάδι
3/4 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.σ.κοφτή αλάτι
500 γρ. περίπου αλεύρι ολική άλεσης ή μισό ολικής και μισό αλεύρι για όλες της χρήσεις

Εκτέλεση.
Ζεσταίνουμε ελάχιστα το υγρό ή τα υγρά που θα χρησιμοποιήσουμε και
αδειάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το αλεύρι ,
το οποίο το προσθέτουμε σιγά σιγά και μόνο όσο χρειαστεί για να πάρουμε
ένα ζυμαράκι μαλακό που δεν κολλάει στα χέρια.

DSC_0012

DSC_0014

Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί σκεπασμένη,σε ζεστό περιβάλλον,μέχρι
να διπλασιαστεί σε όγκο(περίπου  μία ώρα, ανάλογα το περιβάλλον).
Μεταφέρουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί με διάμετρο περίπου 40 εκ.
και πατάμε με το χέρι μας το ζυμαράκι να καλύψει τον πάτο και ελαφρώς
τα τοιχώματα.

DSC_0024

Αφήνουμε να σταθεί για άλλη περίπου μισή ώρα και να φουσκώσει.
Καλύπτουμε ως  συνήθως για
αρτύσιμη ή νηστίσιμη εκδοχή.

DSC_0020

Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...