Print Friendly and PDF

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τούρτα ονείρου

Μεταμορφώστε την!!!

DSC_0103

Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
80 γρ. κορν φλάουερ 
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
5 κ.σ. ζάχαρη
250 γρ. BITAM
125 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί MORFAT ή 500 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο κακάο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το φρέσκο γάλα με το κορν φλαουρ.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ΒΙΤΑΜ, την κουβερτούρα και την ζάχαρη
και τα αφήνουμε να λιώσουν.

DSC_0002

Στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύουμε
μέχρι το μείγμα να πήξει και να αποκτήσει λεία υφή.
Το βγάζουμε από τη φωτιά το καλύπτουμε με μεμβράνη για να μη
πιάσει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

DSC_0003

Αφαιρούμε τη μεμβράνη σπάμε τα μπισκότα στα τέσσερα και
τα ρίχνουμε μέσα στη κρέμα.

DSC_0004

Το αδειάζουμε σε μία κουμπωτή φόρμα  με διάμετρο 26 εκ.,
το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

DSC_0041

Χτυπάμε τη MORFAT ή τη κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο σε
σαντιγί και στρώνουμε από πάνω.

DSC_0040

DSC_0042

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε.

DSC_0097


ΣΗΜ:Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε την τούρτα και στην κατάψυξη.
Εξαιρετική και σαν τούρτα παγωτό!!!

DSC_0096

Συνταγή από τη φίλη Κατερίνα.

15 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,
    Εννοείτε ότι στην κρεμα μπαίνει μόνο το φρέσκο γάλα και το ζαχαρουχο που αναγράφεται δεύτερο στη συνταγή μπαίνει όλο μα την μορφωτικό στο τέλος;

    Ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.

      Ακριβώς έτσι όπως το κατάλαβες γίνεται :)

      Να έχεις μια όμορφη μέρα,
      Α.

      Διαγραφή
  2. Είναι η τέλεια τούρτα! Πεντανόστιμη και πανεύκολη! Τέσσερα άτομα στη οικογένεια είμαστε και κάνω μόνο αυτή σε κάθε γενέθλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα την δοκιμάσουμε κι εμείς φίλε μου
    να δούμε αν θα συμφωνήσουμε γιατί έχουμε περίεργα γούστα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δε βρισκω κορν φλαουερ στο ντουλαπι και θελω να τη φτιαξω τωρα...ειναι μεγαλη παραλειψη; αλλαζει το αποτελεσμα;
    ευχαριστω, καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειαα θα ηθελα να μαθω πως γίνεται το σχεδιακι απο πάνω με την σαντιγυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια πολύ φτηνή σπατουλίτσα με "δοντάκια" στις 2 άκρες, που εχω αγοράσει εδω και χρόνια από τα Cook Shop Μαρία μου.
      Τίποτα σπουδαίο,με αυτήν κάνω ό,τι σχεδιάκη μου αρέσει!!!
      Πιστεύω αν κοιτάξεις θα τη βρεις.....

      Καλή συνέχεια...
      Α.

      Διαγραφή
  6. Αλεξανδρα μου????!!!!
    Απλα φανταστικη!! Απλα υπεροχη!! Απλα ονειρεμενη!!
    Νομιζεις οτι ονειρευεσαι τη γευση αλλα οχι....στεκεται μπροστα σου! Γευση απο παιδικα χρονια!
    Οι τουρτες εμποριου ωχριουν! Τη συνιστω ανεπιφυλακτα!! Δε θες κ δεν μπορεις να σταματησεις να την τρως!! Κ δεν ειμαι fun των τουρτων..φαντασου!
    Σε φιλω πολυ-πολυ!!!
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για σου Αλεξάνδρα
    Πολλή εύκολη κ νόστιμη τούρτα!
    Έχω μια απορία,το ζαχαρούχο γάλα πόσο ml είναι??
    Συγχαρητήρια για το Side sou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλη σου μέρα γλυκιά μου.
      ευχαριστώ πολύ για τα καλά σουτ λόγια για τη σελίδα μου.
      Το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα είναι περίπου 400 γρ. (αν θυμάμαι καλά 397!!!)

      Δοκίμασε το γλυκάκι είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!
      Α.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα Έχω κάνει την τούρτα και είναι υπέροχη. Μου ζητήθηκε να την ξαναφτιάξω, αλλά χωρίς τα μπισκότα. Νομίζετε ότι μπορεί αυτό να γίνει, έτσι ακριβώς όπως είναι η συνταγή?Μάλλον θα πρέπει να είναι πιο σφιχτή η κρέμα σοκολάτα. Αν μπορώ να το κάνω,με ποιες αλλαγές θα πρέπει γίνει? Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.
      Χαίρομαι που σας αρεσε το γλυκό.
      Για να απαντήσω με σιγουρια στην ερώτηση σου θα πρέπει να πειραματιστώ με τη συνταγή της κρέμας.
      Ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι και ετσι πως είναι μπορει να σερβισριστεί σαν κρέμα πιάτου(μέσα σε κάποιο όμορφο ποτήρι).
      Αν είναι πιο αραιή απ'όσο πρέπει λίγη επιπλέον κουβερτούρα ή κορν φλαουρ σίγουρα μπορούν να τη βοηθήσουν να σταθεί καλύτερα,αν και ξαναλέω πως δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλαξει κάτι!

      Καλές γιορτές εύχομαι
      Α.

      Διαγραφή
  9. Ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tha tin thokimaso ke ego ime polli periergi,polla filakia apo germania! Ntina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα. Αν βάλω κρέμα γάλακτος αντί για μορφατ, πρέπει πρώτα να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και να την ανακατέψω με το ζαχαρούχο ή χτυπάω και τα δυο υλικά μαζί εξ αρχής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...