Print Friendly and PDF

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Τραχανάς με γάλα

Βελουτέ σούπα…γάλακτος!!!

DSC_0012


Υλικά
4 κούπες νερό
1 κούπα τραχανά ξινό ή γλυκό
1 κούπα γάλα
1 κ.σ. βούτυρο καλό
1 κούπα τυρί φέτα
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει.
Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά
να μη σβολιάσει.

DSC_0001

Όταν μαλακώσει ο τραχανάς, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα,
το βούτυρο,αλάτι,πιπέρι και το τυρί. Ανακατεύουμε.

DSC_0004

DSC_0005

DSC_0006

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση 3-4 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε τη σούπα  μας κόκκινη, διαλύουμε από την αρχή στο
νερό μια κ.σ.ντοματοπελτέ.
 

DSC_0017

Συνταγή Cook book.

4 σχόλια:

  1. Aλεξάντρα μου ο χαλβάς ήταν θεικός!! Μελίτα και εγώ φάγαμε μια κατσαρολάρα!!! Από δω και πέρα έκλεισε η συνταγή σου. Σε φιλώ. Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλειος ο τραχανάς!! εγώ τον τσάκισα πάντως..Για να δούμε τι θα κάνει και ο Νικόλας!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ νόστιμος,ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΕΡΟΧΟΣ Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ.ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.... ΓΩΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...