Σκληρό καρύδι!!!
Υλικά
7 αβγά
3 κούπες αλεύρι
500 ml.λεμονάδα με ανθρακικό
3 κ.σ. baking powder
1 κούπα ελαιόλαδο ελαφρύ ή μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1 κούπα καρυδόψιχα
1 κουταλιά σούπας κανέλα ανακατεμένη με λίγο γαρίφαλο
ξύσμα από ένα λεμόνι
για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
για την γκανάς σοκολάτας
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά,
μετρώντας το χρόνο, από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά.
Ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά,ενσωματώνοντάς τα
στο μίγμα,αφήνοντας τελευταία τη λεμονάδα.Το μίγμα είναι σφιχτό!
Στη συνέχεια και τελευταία προσθέτουμε τη λεμονάδα.
Τώρα πλέον το μίγμα αποκτά τη σωστή σύσταση.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 38x29εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C , περίπου 45-50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο του γλυκού ένα μαχαίρι.
Αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο και ετοιμάζουμε τη σοκολάτα,βάζοντάς
την να λιώσει σε μέτρια φωτιά μαζί με την κρέμα.
Απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα.
Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί και να κρυώσει.Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Υποκλίνομαι ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά Χρυσούλα μου .
ΔιαγραφήΠάντα με τον καλό το λόγο!!!!
Σε φιλώ,
Α.
ta ylika den einai swsta sti syntagh den fenete to ladi poso oute gia to siropi
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα υλικά για το σιρόπι και τη γκανάς που καταλάθος δεν είχαν γραφτεί,συμπληρώθηκαν!!!!
ΔιαγραφήΚαι που ειναι τα υλικά του σιροπιου????
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα υλικά για το σιρόπι και τη γκανάς που καταλάθος δεν είχαν γραφτεί,συμπληρώθηκαν!!!!
ΔιαγραφήΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑς ΤΗΝ ΕΔΩΣΕΣ.ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ?ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΘΕΛΕΙ Η ΛΕΜΟΝΙΤΑ?ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Κατερίνα μου!
ΔιαγραφήΕίσαι καλά;
Χαίρομαι που βρήκες τη συνταγή που έψαχνες...
Είχα ξεχάσει να βάλω τα υλικά για το σιρόπι και τη γκανάς,ένα μυαλό χίλιες δουλειές τι να σου κάνει....
Τα συμπλήρωσα τώρα πια είσαι έτοιμη να το δοκιμάσεις Κατερίνα μου.
Περιμένω όπως πάντα τις εντυπώσεις σου...
Φιλάκια πολλά
Αλεξάνδρα
Εχω ξετρελαθει με το μπλογκ σου Αλεξανδρα μου!Μπραβο για τις βατες συνταγες,μπραβο για τις αψογες φωτογραφιες σου,μπραβο για την εμπνευση κ τη φρεσκαδα που διαθετεις.Τελειο απολαυστικο το εξερευνησα Ο Λ Ο!Θα σας ακολουθω απο δω κ περα με αγαπη Sugarchef!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΔιαγραφήΕυχαριστώ τόσο πολύ για όλα τα όμορφα που μου γράφεις.
Να'σαι καλά.
Καλωσόρισες:)
Φιλάκια πολλά,
Αλεξάνδρα
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΙΜΑΙ.ΤΙ.ΚΑΝΕΙΣ/ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ.ΣΕ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕς.ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΕΙΣ ΛΕΜΟΝΙΤΑ Η ΓΚΑΖΟΖΑ?ΔΗΛΑΔΗ ΣΠΡΑΙΤ?ΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΚΑΛΕς ΓΙΟΡΤΕς ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Κατερίνα μου!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΧίλια συγνώμη,ξεχάστηκα να σου πω ότι
είναι λεμονάδα αυτό που βλέπεις,
οχι Sprite!
Καλή σου επιτυχία αν τη δοκιμάσεις τη συνταγή...
Φιλάκια πολλά από μένα και καλές γιορτές!!!!
Α.
τουρτα πραλινα φουντουκιου.και σοκολατενια καρυδοπιτα....
ΑπάντησηΔιαγραφήωραια γευση γλυκειας αλχημειας..!!!! νασαι καλα...
θανασης
500ml λεμοναδα;
ΑπάντησηΔιαγραφή