Αφιερωμένη στην Εβίτα!
Υλικά
για το κέικ
150 γρ.ζάχαρη
150 ml. ηλιέλαιο
150 ml. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
για το μείγμα της γέμισης
4 μήλα πλυμένα καθαρισμένα και τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με σύρμα μέσα σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά του κέικ.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί
μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ..
Κρατάμε ένα κομμάτι από τη ζύμη και την υπόλοιπη την απλώνουμε
μέσα στο ταψί πατώντας τη με το χέρι.
Ανασηκώνουμε λίγο το ζυμαράκι μας στις άκρες.
,
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Είναι σημαντικό να ετοιμάσουμε τη γέμιση όταν θα είμαστε
έτοιμοι να την απλώσουμε πάνω στη βάση,για να μην προλάβουν τα μήλα
να βγάλουν υγρά.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω στη ζύμη της βάσης.
Με το ζυμαράκι που κρατήσαμε φτιάχνουμε κορδόνια και σχηματίζουμε
σχέδια πάνω στη γέμιση,όπως στην πάστα φλώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 40-45 λεπτά,ανάλογα πάντα με το φούρνο.
Αφήνουμε τη μηλόπιτα να σταθεί και να κρυώσει.
Σερβίρουμε σε κομμάτια,πασπαλισμένη με λίγη άχνη ή σκέτη.
Συνταγή από γνωστή εταιρία αλεύρων.
Αγαπητη Αλεξανδρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εχω λογια κ ειμαι συγκινημενη!!...Το ευχαριστω ειναι λιγο, ομως μεσα απο την καρδια μου!!
Κ παλι συγχαρητηρια!!!
Κ θα ειμαι εδω να δοκιμαζω τις συνταγες σου κ ν'ανυπομονω καθε μεσημερακι, με χαρα μικρου παιδιου, την καθε αναρτηση!!
Κ επειδη..επιλεγω να ζω στο ονειρο κ δε θελω να ξυπνησω...παω να ξανα τιμησω καποια υπεροχα λαχανικα...!! ;-)
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1205.html
Με εκτιμηση
Εβιτα
YΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ στον όμορφο λόγο σου!!!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΥπόσχομαι πως,ναι,όσο θα μπορώ,θα είμαι εδώ να σε κάνω να ανυπομονείς τα μεσημέρια....
Να έχεις μια όμορφη μέρα.
Με αγάπη
Αλεξάνδρα
πολυ ωραιο και μυρωδατο το γλυκο σου!και οι φωτογραφιες πολυ ομορφες!
ΑπάντησηΔιαγραφή: ( Ouffff... Xrhsimopoihsa koupa kafe (oxi flutzani) kai mou vghke polu malakia h zumh.Metrhsa me dosometrhth poso einai 250 ml pou lete oti einai h dikia sas koupa,kai mou vghke 1 1/2 daxtulo ligotero apo to terma ths dikias mou koupas.Evala ki allo aleuri mpas kai ligo mporei na douleutei h zumh,tipota...Kai meta 8umh8hka ena kolpo,pou ladwneis ta xeria sou gia na mporeseis na doulepseis thn zumh.Kollouse para polu sta xeria,pws na ftia3eis kordonia?Ti ekana la8os?Pwpw,paideuthka polu,an ontws kollaei toso,na to anaferete stis odhgies,giati ki emeis oi kahmenes oi apeires,as'ta na pane!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΑπ'ότι είδα παιδεύτηκες πολύ με τη συνταγή!
Το λάθος σου είναι σίγουρα στις μετρήσεις των υλικών,γι'αυτό και
πρόσθεσα στις μετρήσεις γρ. και ml. μήπως σε βοηθήσουν για την επόμενη φορά που αποφασίσεις να ξαναφτιάξεις το γλυκάκι,γιατί είμαι σίγουρη ότι σαν γεύση δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου άρεσε!
Υ.Γ.Το ζυμαράκι να ξέρεις είναι μαλακό αλλά όχι τόσο ώστε να μην μπορεις να το δουλέψεις καθόλου!
Αυτά από μένα να εχεις μια όμορφη μέρα,
Α.
Κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-η Αλεξανδρα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ οντως η βαση θυμιζει πιο πολυ κεκακι παρα πιτα..λογω παχους..
Το ξυσμα πορτοκαλιου δινει απιστευτο αρωμα!
Κ....σσσσσ....ειναι νηστισιμη αλλα κανεις δε θα το καταλαβει!!! :-) ;-)
Συγχαρητηρια πολλα!!
Με εκτιμηση,
Εβιτα
Ναι, Εβιτάκι μου είναι καταπληκτική μηλόπιτα!!!
ΔιαγραφήΣαν κι εσένα, γι'αυτό και στην αφιέρωσα με όλη μου την καρδιά!!.
Το αξίζεις!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλάκια πολλά,
Α.
Καταπληκτικη η Συνταγη σας... Συγχαρητηρια ειναι πιστευω η τελεια νηστισιμη Μηλοπιτα... Ευκολη-υγιεινη-πεντανοστιμη χωρις περιττα πραγματα... Εγω το βαθμολογω με 10' γιατι το αξιζει!!! :)
ΔιαγραφήIperoxi milopitta kai poli efkoli akoma kai gia arxaries sta glika opos ego. Katenthousiase tous kalesmenous mou kai emena. Arista'!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλα υπεροχη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmporw na valw eleolado anti gia ilieleo kai se ti analogia?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πραγματικά τέλεια.Την κερασα μετά από 4 ημέρες και τρελάθηκαν όλοι.Συγχαρητηρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πραγματικά τέλεια.Την κερασα μετά από 4 ημέρες και τρελάθηκαν όλοι.Συγχαρητηρια
ΑπάντησηΔιαγραφή